Skyttehuset

I de første måneder af året bliver der hvert år fanget utrolig mange havørreder ved skyttehuset, da vandet ikke er særligt dybt, og derved bliver det hurtigt varmet op ved bare den mindste smule solskin. Og det er noget ørrederne sætter pris på efter den kolde vinter. Det er dog ikke nogen dans på roser at gå i waders, da bunden er utrolig dyndet inde i selve bugten. Men man behøver heller ikke stå i vand til livet for at få sølvtøjet i tale. Ved selve skyttehuset går der en tange 150 m ud, og der bliver altid fanget godt med fisk specielt med prop/bobleflåd og orm (regnorm eller børsteorm). Øst for tangen, i bugten, er det fluefiskerne der tager det meste, da vandet næsten altid er meget roligt her. Dermed ikke være sagt, at man ikke kan fange noget på blink eller woblere, men det er mest på flue jeg har oplevet det vilde fiskeri. 300 meter længere udaf kommer man til bropillerne til fjordbroen. Her er det til gengæld mest spinnefiskeriet, der kaster fisk af sig – i hvertilfælde ved selve broen. Natfiskeriet om sommeren med fluefiskeri må man ikke gå glip af – især ikke i de 2 bugter omkring skyttehuset, da der er en livlig aktivitet i overfladen når mørket sænker sig på en stille sommeraften. Silhuetfluer, især store sorte muddlers, er utrolig effektive, og man hører faktisk tit fisken før man mærker den. Ålefiskeriet er helt i top på Svineryggen i de lune sommernætter. Svineryggen starter hvor fjorden begynder. Man går bare til højre hvor fjorden starter, efter gymnasiet. Man kan også køre mod lystbådehavnen ved Vejle havn, og parkere ved roklubben der ligger på Svineryggen. Fiskeriet efter ål er bedst med flåd og et knæklys monteret ved flåddet, da det ellers ikke er til at se proppen i mørket. 75-80 cm under flåddet skal krogen være, da bundfiskeriet ikke altid er godt, fordi der er mange krabber. Og samtidig er der en masse tyndt tang/alger man kan pille af ved hvert kast. Regnorm og børsteorm er lige gode – dog skal man skifte regnormen ofte da den hurtigt bliver kedelig i saltvand. Med de rette vejrforhold (let østenvind, så vandet er lidt plumret og begyndende tidevand) kan man godt invitere svigermor 🙂 på stegt ål ad libitum. Som sidegevinst kan man jo også snuppe en havørred, da vi tit hører de springer når vi fisker ål, men har dog ikke fanget nogen (endnu).

Yderligere info
Fangstrapporter
Fangstmuligheder
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
Lokalrapportør :Anders Pedersen
Ved havnen i Vejle kører man mod nord, og ved det første lyskryds kører man til højre. Efter ca. 50 meter kører man til venstre, og fortsætter til vejen ender ved Rødkildevej. Der drejer man til højre og fortsætter til man kommer forbi Rødkilde gymnasium, og der starter det man kalder skyttehusbugten. Hvis man fortsætter ud forbi skyttehuset, der ligger på højre hånd, efter 3-400 meter på toppen af bakken(man kan ikke undgå at se det), kommer man til Vejle fjordbroen hvor man kan parkere på græsset under broen. 
Reporter : Anders Pedersen
E-mail : an_pedersen@hotmail.com
Fisker især fra kysten omkring Århus/Djursland.Jeg er gammel spinnefisker men er på det seneste blevet grebet af fluefiskeriet.