Gudenå (Tange Sø – Ulstrup)

Fra Tangeværket og nedstrøms er det muligt at fange en af åens havørreder og Laks. Laksen kan fanges stort set hele døgnet, mens havørreden er nemmest at få i tale om aftenen og natten. Laksen kan fanges på bla spinner, blink, wobler, orm, reje og ikke mindst på flue. Hvor imod de fleste havørreder fanges på orm eller flue. Det meste anvendte fluegrej som benyttes i åen er én eller to-hånds stænger fra kl 7-8 til kl 9-10. Linerne som anvendes er synke 2 eller 3 samt 550 grains når der er meget vand i åen. Hermed sagt, at hvis man vil have succes, så skal man ned til fisken. Forfanget skal have en spids på min 0,35 mm for åen holder på grove fisk – bla sidste års største Laks på godt 11 kg. Fluerne som anvendes er meget individuelt, så brug en flue du tror på – f.eks en str. 6 om dagen og gerne en større om aftenen og natten. Rørfluer i forskellige str. er f.eks meget brugt. Fra august måned findes der fisk på alle zoner i B.S.F vand. Fiskeretten tilhører Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening www.bjerringbro-sportsfisker.dk. Der sælges dagkort i perioden 1/3 – 1/11 hos Q8, Brogade 14 i Bjerringbro eller på Bamsebo Camping. sidst vis hensyn til lodsejere og medfiskere, og praktiser kun bevægeligt fiskeri, så alle har en chance for at komme til. Knæk og Bræk. Mvh Henrik

Lokalrapportør :Henrik Møller
Der kan hentes alle mulige oplysninger på Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening. <A href="http://www.Bjerringbro-sportfisker.dk">www.Bjerringbro-sportfisker.dk</A>. Også kørevejledninger til de mange zoner åen er delt op i.
Reporter : Henrik Møller
E-mail : henrik@mail.telecomnet.dk
Jeg er 35 år og min store lidenskab er at svinge 2 håndsfluestangen efter Gudenåens laks og havørred. Min første sæson som fluefisker ( 2001 ) fangede jeg i Gudenåen 3 havørred og 6 laks med største laks på 7 kg. Jeg besøger Gudenåen ca. 5 gange om ugen (jo-jeg er gift og har 2 børn så jeg tilbringer da ikke hele tiden ved åen). I vinter halvåret fisker jeg i Mariager Fjord hvor det hænder at jeg fanger en fisk men der er lidt langt imellem dem. Hvis der er nogle der er intereseret i at fiske i Gudenåen på Bjerringbro stykket og som ikke kender noget til åen kunne jeg nok overtales til at være guide. Hvis det har interesse så ring eller send en mail.