Holtug Kalkbrud

Bunden varierer en hel del mht. vanddybder. Pas derfor på ved vadning og benyt gerne vadestav.  Holtug er også en meget spændende sommerplads – et fiskeri som mange desværre overser. Men lige netop denne plads har givet mange fisk mellem 3-6 kilo i sommernatten. Opskriften er, at du skal bruge halvstore woblere (f.eks. kutling i 20 gram eller sandgrævling også i 20 gram). Men de skal være sorte idet havørreden ser wobleren som siluet mod den lyse himmel. Kast ud og hold så godt fast i stangen. Forår og efterår skal der fiskes med aflange og langtkastende blink, da havørreden ofte går længere ude. Østlig vind giver drivende ålegræs og gør vandet uklart og plumret pga. kalk og ødelægger dermed fiskeriet. Bedste vind er SW, men prøv i al slags vind og bliv overrasket. Bedst er det når vinden drejer fra øst til vest og vandet begynder at klare op.

Lokalrapportør :Jimmy Pajbjerg
Fra Køge køres ad vej 261 mod St. Heddinge. Kør gennem Strøby Egede Strøby og Klippinge. Ca. 3 km efter Klippinge drejes til venstre mod Råby/Holtug. Fortsæt helt til Holtug. I Holtug drejes til venstre mod centrum og kort efter til højre ad Holtug Linievej. Følg vejen ca. 2,5 km til p-pladsen ved kalkbruddet. Der er offentlig toilet ved p-pladsen. Nedgang til kysten sker ad sti i sydøstlige hjørne af p-pladsen, hvor der spadseres højre om selve kalkbruddet. Når du kommer ned på kysten kan du se Mandehoved til højre ca. 800 meter. 
Reporter : Jimmy Pajbjerg
E-mail : lystfiskeri@webspeed.dk
Jeg har dyrket lystfiskeri så længe jeg kan huske. Som ung var det mest i de jyske åer og søer. Nu er der længere mellem turene som foregår primært ved kysterne. Var i 7 år den drivende kraft bag Jagt og Fiskeri på TV2s Tekst-TV. Og har arrangeret DM i Put & Take fiskeri et par gange.