Randers Fjord

Randers Fjord virker måske kæmpe stor ved første øjekast. Men her er et par steder til at begynde med. Udbyhøj Nord: Vadefiskeri muligt fra færgestedet og indad i fjorden. Hvis man er i båd skal man om til lystbådehavnen, hvor der er en udmærket rampe og god plads til parkering tæt ved. Der kræves betaling i form af køb af nøgle til bommen. Det ordnes med den lokale havnefoged. Udbyhøj Syd: Vadefiskeri muligt på begge sider af færgestedet. Pas på for man kommer flere steder meget tæt på sejlrenden, og bunden kan være noget dyndet så man hænger fast. Der kan til tider være meget fart på strømmen. Hvis man vader 600-1000 meter ud af fjorden støder man på et par gode rev, hvor der kan fanges gode fisk i vandvendingen. Er man i båd er der også en fin rampe ved lystbådehavnen. Her er der ingen bom, men der afregnes med den lokale havnefoged ved brug af rampen. Fine parkerings forhold. Fiskeriet efter havørreder fra båd foregår for de flestes vedkommende ved at man trækker/dørger langs kanten af sejlrenden. Nogle kastefisker fra en drivende båd, hvilket også er meget effektivt. I de varme perioder har flere haft held med at jigge en mindre pirk hen over bunden af sejlrenden, da det åbenbart er der fiskene har det bedst når vandet bliver for varmt. Egentlig trollingfiskeri kan også lade sig gøre. Vil man prøve de flade er der flere steder som skal prøves. Fra Udbyhøj Syd sejler man ind i fjorden til man kommer til den 2. røde kost. Her kan der i perioder være rigtig godt på begge sider af sejlrenden. Fortsætter man indad i fjorden kommer der et pumpehus på højre side. Ud for pumpehuset kan der ligeledes gøres gode fangster på kanterne af sejlrenden. Vælger man at sejle udad i fjorden har jeg haft mest held i området helt ude ved det der kaldes “Jernhesten”. Igen foregår fiskeriet på kanterne af sejlrenden.

Yderligere info
Fangstrapporter
Fangstmuligheder
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
Lokalrapportør :Kent Petersen Groot
Udbyhøj Nord: Kommer man fra Randers køres der simpelt hen ud af Udbyhøjvej der er ca 28 km til Udbyhøj fra Randers. Udbyhøj Syd: Kommer man fra Randers kører man mod Grenå til man kommer til Fausing. Her drejer man af den sidste vej i rundkørslen mod Allingåbro. Så fortsætter man indtil der igen kommer en rundkørsel, hvor der også drejes fra af den sidste vej mod Ørsted. Så er man på den vej der fører til Udbyhøj Syd. Fra Randers ca. 30 km.
Reporter : Kent Petersen Groot
E-mail : groot@tele2adsl.dk
Hejsa. Her lidt om mig selv. Jeg er fra 68 og startede med at fiske da jeg var ca. 6-7år. Det var min bedstefar som tog mig med ud til Randers Fjord hvor der skulle fanges flade. Det foregik for det meste på dæmnigen ved Voer færgested. Så gik der nogle år hvor det mest gik op i knallerter og piger men for 10-12 år siden begyndte jeg igen for alvor at fiske. Meldte mig dengang ind i Randers Sportsfisker Klub hvor jeg den dag idag er formand. Jeg fisker mest i Randers Fjord og i Allingeåen. Det er selvfølgelig mest efter ørreder men de senere år har jeg fået øjnene op for alle de andre spændende arter der findes i fjorden.