Rugholmen

Rugholmene er et lille stenrev nord for Strandby. Stenrevet bliver meget besøgt af lystfiskere fra det meste af Vensyssel. Revet er en forholdsvis lille plads til 4-5 mand. Fiskeriet foregår for det meste fra stenene. Vadning kan lade sig gøre – husk vadestok. Vandet kan til tider være meget beskidt, men det skulle ikke være nogen hindring for at fange noget. Det er forholdsvis havørreder der fiskes efter fra marts-oktober. Hornfisk forekommer også fra maj-august. Disse små sværdfisk tages med bobelflåd, småblink, sildestykker eller flue. Havørrederne bliver der taget en hel del af både med blink, flue og wobler. Man kan sagtens få en overraskelse med hensyn til størrelsen på fisken. Største fisk taget på kystwobler i april (2002) var på ca. 9,7 kg. Revet består af sten og sandbund. Brug gerne stærke farver med hensyn til fluevalg eller blink. Natfiskeri bliver jævnlig brugt. Husk Fredningsbæltet ved Rugholm Å.

Yderligere info
Fangstrapporter
Ingen indlæg fundet
Fangstmuligheder
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
Lokalrapportør :Jimmy Pajbjerg
Følg A10 mod Skagen (Skagensvej) forbi Strandby. Fortsæt ad Skagensvej ca 1,5 km og drej til højre af Nørtvedvej. Fortsæt lige ud og drej til højre af Rugholm, og senere til venstre ad Klitmarken. Parkering ved enden af vejen.
Reporter : Jimmy Pajbjerg
E-mail : lystfiskeri@webspeed.dk
Jeg har dyrket lystfiskeri så længe jeg kan huske. Som ung var det mest i de jyske åer og søer. Nu er der længere mellem turene som foregår primært ved kysterne. Var i 7 år den drivende kraft bag Jagt og Fiskeri på TV2s Tekst-TV. Og har arrangeret DM i Put & Take fiskeri et par gange.