Skærum Å

Skærum Å er en forlængelse af Elling Å. Den starter ved Nygårdsmølle og bugter sig videre næsten op til Lendum. Der fiskes efter havørreder, bækørreder og regnbueørreder. Mellem de 2 Dambrug (det ene kan ses når man passerer Skærum Å på venstre side på A11 mod Hjørring) er der et godt fiskeri efter regnbueørreder. Mellem Skærum Bro og Sludstrup Bro er der meget godt tørfluefiskeri efter fine Bækørreder over de 40 cm. Regnbueørreder i pæn størrelse. Om sommeren kan åen være meget lukket af højt siv græs m.m. så fiskeriet besværliggøres på dette stræk – sump langs åen forkommer. Fiskeri med orm dyrkes også (husk 4/0 krogstørrelse). Ved broen (Hovedvejen mod Hjørring A11) og Nedstøms til Nygårdsmølle er der et godt flue og spin fiskeri efter havørreder. Åen er klar og til tider lav. Der sælges fiskekort i diverse forretninger i Frederikshavn. Administration: Lystfiskerforeningen for Frederikshavn og Omegn

Yderligere info
Fangstrapporter
Ingen indlæg fundet
Fangstmuligheder
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
Lokalrapportør :Jimmy Pajbjerg
Følg A11 mod Hjørring igennem Ravnshøj by ( Åsted Å passeres lige efter byen). Fortsæt ca. 4,5 km lige ud indtil broen over Skærum Å passeres.
Reporter : Jimmy Pajbjerg
E-mail : lystfiskeri@webspeed.dk
Jeg har dyrket lystfiskeri så længe jeg kan huske. Som ung var det mest i de jyske åer og søer. Nu er der længere mellem turene som foregår primært ved kysterne. Var i 7 år den drivende kraft bag Jagt og Fiskeri på TV2s Tekst-TV. Og har arrangeret DM i Put & Take fiskeri et par gange.