Spørring Å

Spørring å er en lille å der har sit udløb i Lilleåen der igen løber ud i Gudenåen ved Langå. Jeg kender kun det stykke af Spørring å som Århus Sportsfiskerforening råder over – altså op mod Spørring by. Åen har et naturligt løb, dvs., at den ikke er reguleret. Dette skaber både dybe høller og flade lige stræk. Fiskeriet for mit vedkommende foregår næsten kun med små flydende Woblere og en kobberfarvet Mepps str.1. Der var, indtil forureningen af åen i 2002, en fin bestand af vilde Bækørred, ofte op til 40-45 cm, hvilket må siges at være smukt til en lille å som denne.

Yderligere info
Fangstrapporter
Ingen indlæg fundet
Fangstmuligheder
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
Lokalrapportør :Allan Larsen
Hvis du kører af den gamle landevej mod Randers fra Århus vil du i Spørring by krydse Spørring å. Som udefra kommende vil du nok få svært ved at komme til at fiske i åen, da det allermeste er lejet ud til foreninger i området. Dog er der nogle af foreningerne der optager nye medlemmer. Det er for eksempel Århus Sportsfiskerforening her kan formanden træffes på 86 24 64 98.
Reporter : Allan Larsen
E-mail : larsen11@mail.dk
Hejsa. Jeg hedder Allan Larsen jeg er lige fyldt 50 år. Jeg har fisket siden jeg var 4-5 år gammel. Min fiskeopdragelse stod min far for vi startede på havnemolen i Hals og siden i diverse grusgrave søer og åer. Min far havde altid den mening at tog man fisk med hjem så skulle de også spises så det lærte mig hurtigt at holde fingrene fra nogle arter.I dag er jeg formand for Århus Sportsfiskerforening der er en meget aktiv forening foreningen råder over fiskevand i Skjernå Fjederholt å Omme å Villestrup å Lyngbygårdså vi har både liggende i Ravnsø Mariager fjord Randers Fjord og på Egå marina. Så der går en del tid men det giver også et fint netværk til brug når der skal forberedes en fisketur der kommer også mange gode oplysninger om fiskepladser og fangster når vi holder klubaften hver Tirsdag fra September til midt i Juni.Tidligere har jeg arbejdet i 3 forskellige Fiskegrejsforretninger blandt andet Østjysk våbenhandel i Hedensted. Hvis i skulle have spørgsmål om grej både indkøb brug af og så videre er i velkommen til at sende mig en mail med spørgsmål. Nu arbejder jeg som Registrator i Randers Regnskov.Jeg dyrker mange former for fiskeri blandt andet åfiskeri efter ørred stalling og laks. Søfiskeri efter gedde og aborre gerne fra flydering og med fluestang. En anden af mine store interesser er havfiskeri hvor vi i foreningsregi dyrker et målrettet fiskeri på dybt vand efter lidt usædvanlige arter med dybt vand mener jeg ned til 400 meter. En ting der altid har tiltalt mig er fiskeri med flue men jeg er ikke på nogen måde snobbet så jeg fisker lige så gerne med en prop og en orm hvis det er nødvendigt for at få fisk.Der er kun et tid punkt på året hvor jeg kan være lidt svær at komme i kontakt med det er når isen dækker vore søer så skal der fiskes aborre fra isen.Jeg har i mange år undervist på ungdomsskole i fluebinding og stangbygning i ca 10 år fra 1980 til 1990 så i dag binder jeg alle mine fluer selv laver mine stænger blink og andet selv.