Forår ved Kysten

Af: Jimmy Pajbjerg |
25/03/2003

Var en tur ved kysten den 23/3 sammen med min fiskemakker. De havde lovet fint vejr så det var om at komme ud mens vejret var i forårs humør. Vi blev enige om Rønnerne – det havde givet en hel del inden for det sidste.
Vel ankommet til Rønnerne var vandet lidt farvet jævn vind fra nordvest og faldende vand mon der var chance i dag? Det skulle prøves. Stængerne blev rigget til og blinket monteret – iøvrig et godt blink til kysten (Hansen fight 15g grøn/gul). Efter ca ½ time var der hug. En havørred havde set blinket i det ellers uklare vand. Den ville ikke i nettet lige med samme så den fik lidt tid til at blive træt. Endelig var den mør. I nettet op på land og frem med målebåndet.
Havørreden var blank men den manglede stadig et par gram på siderne. Den var 48 cm og vejede 1 2 kg. Jeg havde yderligere en havørred efter blinket lidt senere men der blev hverken set eller mærket mere denne dag. Der var nogle lystfiskere derude om morgenen. De fik ikke noget. Andre ville prøve Guldkysten syd for Frederikshavn men heller ikke
her er der meldinger om fangster vandet var meget uklar her også.