Skælkarpe

Af: Chris Bodilsen |
24/09/2003

Efter et par dage med blæst og regn så det endeligt ud til at det ville blive en rimelig dag så efter at jeg havde afleveret den store af mine unger i børnehaven var det bare med at komme ud at fiske. Jeg ville ud i Søndergaardssøen for at se om jeg ikke kunne fange en gedde.
Jeg fik rigget 2 stænger til bundmede og så havde jeg 2 stænger klar til gedder jeg skulle bare lige fange et par skaller.
Så kommer det problem man tit møder når nu man skal fange de skaller så gider de ikke at bide. Jeg tror at jeg ventede i over en time på bundmede stængerne men intet skete der jeg rullede ind og så tænkte jeg at der er jo også de der karusser som heller ikke vil fanges så jeg satte 3 store majs på den ene og kastede ud igen jeg tror at jeg havde fisket i ca 2 timer da jeg langt om længe fik en skalle så den blev hurtigt kastet ud med et flåd. Da jeg tænkte at det var da underligt at der ikke sker noget med de der karusser så jeg ville lige ryge en smøg og så sætte en majs på igen jeg var næsten færdig med at ryge de det nappede stille ved stangen med de 3 majs det var meget forsigtige bid men jeg kom i tanke om at sidste gang jeg var herude at fiske der fløj min stang jo igennem luften og ned i vandet og var ved at blive trukket ud i søen så jeg skyndte mig at løsne bremsen jeg havde heller ikke andet end lige sluppet bremsen da linene pisker af hjulet og jeg giver mod hug. Jeg kan mærke med det samme at det her en meget stor fisk sikkert en karpe. Den pisker bare af sted. Jeg tror at første gang jeg ser fisken er der gået ca. 20 min. da jeg har en 0 20 mm line på. Og så pisker den bare afsted igen efter ca 15 min er den ved at være træt lige som jeg men jeg får den landet sikkert i min fangst net og så er der ellers tid til en lille krigsdans 🙂 . Frem med vægten den stopper på 8 65 kg. min største skælkarpe så det er ny pr.
Jeg møder en som jeg vil have til at tage et billede af fisken men så har jeg sgu glemt mit kamera der hjemme så er gode råd jo dyre. Jeg ringer til en af mine fiske venner og hører ham om hvordan jeg får den hjem. Så nu går den ude i mit badekar og venter på at konen kommer hjem fra arbejde hun bliver nok rigtig glad for mig men jeg overlever nok. Så når jeg har fået taget et billede så skal den ud i søen igen hvor den hører hjemme.