Elling Å

Elling Å er en mellemstor å og den er meget afhængig af nedbør. Lav og klar vand det meste af tiden. Der fiskes primært efter havørreder og bækørreder. Ål og regnbueørreder fiskes der også efter. Steelhead tages der jævnlig i feb-marts månederne. Natfiskeri dyrkes meget med flue fra jun -sept på den nederste del af åen (Engen). Der tages en hel del på spinner/wobler efter et kraftig regnskyl. Kobberfarvet spinner str. 2-3-4 eller en synkende wobler 7 cm/9cm i grøn/gul eller ambulance farvet bruges meget. Ved ormefiskeri er krogstørrelse 4/0 lovbefalet. Fiskeri på dagkort ikke tilladt på nederste stykke (Engen) – kun ifølge med et foreningsmedlem. Opstrøms ved Starbak godt fluestræk – det samme ved Engen. Der tages en hel del havørreder fra Marindal til skagensvej A10 ( Broen) i sept-nov på spin. Laks kan forekomme (sjælden). Der sælges dagkort i div forretninger. Foreningen der har fiskeretten:(Lystfiskerforeningen for Frederikshavn og omegn) Husk: Nedgængere er total fredet.

Yderligere info
Fangstrapporter
Fangstmuligheder
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
Lokalrapportør :Jimmy Pajbjerg
Følg Hovevejen A10 mod Skagen. Åen passeres ca. 200 meter før Elling by. Svinges der til højre ved Elling by mod øst kommer man ned til (Engen). Til venstre ind mod Elling By kan man forsætte til Marindal (Fisketrappe). Kører man forbi Marindal og forsætter lige ud (Tuenvejen) kommer man efter ca 2 km til Stabækvejen. Drej til venstre og følg grusvejen igennem skoven. Efter ca. 500 m kommer Elling Å (P-PLADS FINDES). P-plads og kørevejledning til Stabækvej findes på Google Maps.
Reporter : Jimmy Pajbjerg
E-mail : lystfiskeri@webspeed.dk
Jeg har dyrket lystfiskeri så længe jeg kan huske. Som ung var det mest i de jyske åer og søer. Nu er der længere mellem turene som foregår primært ved kysterne. Var i 7 år den drivende kraft bag Jagt og Fiskeri på TV2s Tekst-TV. Og har arrangeret DM i Put & Take fiskeri et par gange.