Karstoft Å

Karstoft Å er en af de mange åer der præger det smukke landskab der er i Jylland. Den er en rimelig klar å med en stor bestand af ål såvel som regnbue og bækørred. Der er ikke så mange stallinger i åen, men prøv alligevel fluen – det har tit vist sig at være det, der kan få især bækørrederne i tale. Karstoft Å snor sig fra Skjern å og op igennem Karstofte blåhøj og videre op. Der er mange steder ved åen, hvor det især om sommeren kan være svært at fiske på grund af den megen grøde der er i åen – hvilket nok også er grund til at der er så mange ål. Bækørrederne går tit på en lille sort flue, og gerne fisket dybt ind under et træ ell lign. Hvorimod regnbuerne tit går i strømmen lige efter et fald. Ålene fanges bedst i juni-august, og det bedste skyts er nok at tatte dem inde under træerne eller i grødekanalerne. Og husk i juli når temperaturen kommer over 30 grader er det tit midt på dagen de skal fanges.

Yderligere info
Fangstrapporter
Fangstmuligheder
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
Lokalrapportør :Jimmy Pajbjerg
Fra Brande by af er der ca 5 km ud af Sdr. Ommevej. Der står Sdr. Omme 20 km og vejen ligger i hovedgaden i Brande. Kommer du fra Herning siden skal du til højre lige før du kommer til den nye hovedgade lige efter el værket (det ligger ved søen på venstre hånd). Kommer du fra Vejle siden af skal du igennem butiksgaden (vejlevej) og til venstre lige efter kirken. Og 5 km fremme i en lille dal ligger åen ved siden af to dambrug.
Reporter : Jimmy Pajbjerg
E-mail : lystfiskeri@webspeed.dk
Jeg har dyrket lystfiskeri så længe jeg kan huske. Som ung var det mest i de jyske åer og søer. Nu er der længere mellem turene som foregår primært ved kysterne. Var i 7 år den drivende kraft bag Jagt og Fiskeri på TV2s Tekst-TV. Og har arrangeret DM i Put & Take fiskeri et par gange.