Karup Å ved Skive By

Ved dette stræk af åen er det muligt at fiske overalt. Selv kørestolsbrugere kan fiske på strækket – i hvert fald 2 steder ved Falck i Skive og ved Hill Top hotel. Karup Å egner sig til alle former for fiskeri og selv de store havørreder, som åen jo nok er mest kendt for, lader sig overliste med ganske almindeligt fiskegrej. Ud over havørrederne kan der også fanges bækørred, ål, gedde, helt, aborre, brasen og skalle. Der findes desuden en bestand af regnbueørred og kildeørred, som er undsluppet fra et af de mange dambrug, som desværre også findes i Karup Å systemet.


Selv om der fiskes i byområdet, har man ikke fornemmelsen af at være “klemt inde”. I perioder med gunstige opgangsforhold for havørrederne kan åen ligefrem gynge af fisk, der vandrer frem og tilbage, for til sidst at samle mod til at passere under broerne ved Engvej og Sdr. Boulevard. Søger du mest mulig fred og ro, så er det strækningen fra jernbanebroen til Sdr. Boulevard, samt fra Engvej og ud til fjorden, der giver de største naturoplevelser. Lystfiskerforeningen for Skive og Omegn har fiskeret til store dele af åen ved Skive. Mere info på: www.lfso.dk. Dagkort kan købes hos Turistkontor Skive, Østerbro 7 – Q8, Resenvej 26 eller Jagt & Fiskeri, Tinggade 1 i Skive.

Yderligere info
Fangstrapporter
Fangstmuligheder
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
Lokalrapportør :Marne Vestergaard
Hvis man er i Skive kan man nemt finde åen, da den bliver krydset af alle større veje i Skive, og der er flere parkeringsmuligheder med parkeringspladser ved broerne.
Reporter : Marne Vestergaard
E-mail : marne_vestergaard@hotmail.com
Jeg fisker meget mede men dyrker også flue og spinnefiskeri. Fisker meget efter gedder.