Odense Å (Åsum-Ejby)

På dette stykke er det bedste fiskeri efter opgangsørreder, og på mange steder af stykket fornemmer man ikke at der fiskes i en storby. Åen slynger sig naturligt gennem varieret eng og skov samt enkelte steder by. Opgangsørrederne viser sig i begyndelsen af juni. Fiskeriet efter opgangsørreder er bedst efter heftige regnskyl, som sætter gang i bevægelserne hos opgangsfisk, der vandrer for at finde standpladser. Ved lav vandstand er ørrederne ofte sky. Gennemsnitsstørrelsen på de første opgangsørreder er på 2-3 kilo. I september kommer de mindre fisk, som der til gengæld er mange af. Åen er fredet fra 16. november til første fredag i marts (begge dage inkl.). Strækket er godt til fluefiskeri. Brug gerne synkende forfang der kommer godt ned i grøderenderne. Spinnefiskeri er også godt. Brug gerne let grej og små spinnere i str. 2 eller 3. F.eks. Vibrax eller Mepps.

Yderligere info
Fangstrapporter
Fangstmuligheder
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
Lokalrapportør :Leif Steffensen
Fra motorvej E20 drejes af afkørsel 49. Kør til højre ad Østre Ringvej (Ring 3) mod Åsum. Fortsæt ca. 2 km og drej til venstre ad Rågelundvej. Kør ad denne vej, og senere Ryttervejen og Kirkestræde til krydset med Asum Bygade. Her drejes til venstre ad Åasum Bygade. Fortsæt ad Åsum Bygade til du passerer åen og drej til højre ad første vej lige efter åen. Her kan parkeres. Stykket starter fra broen og opstrøms til Ejbygade.
Reporter : Leif Steffensen
E-mail : leifsteffensen@fritid.tele.dk
Jeg er 48 år og dyrker fluefiskeri blink- og spinnefiskeri. Herudover Put & Take fiskeri da vi har flere gode søer her omkring.Jeg har fisket i ca. 30 år.