Odense Å (Ydre stykke)

Stykket er de 2 sidste kilometer inden åen løber ud i fjorden. Vandet er her en blanding af ferskvand fra åen og saltvand fra havnen, hvilket giver stor artsrigdom med bl.a. opgangshavørreder, bækørreder, skaller, hornfisk og endda torsk. På premieredagen den første lørdag i marts plejer der at være masser af lystfiskere på stykket, og det kan være svært at komme til. Sæsonen er fra den første lørdag i marts og til 30. september, med marts og april som de bedste måneder. I disse 2 måneder fanges der næsten dagligt blankfisk på 2-4 kilo. Spinnefiskeri med blink som f.eks. Filur eller Stripper på 10-18 gram er mest fangende på dette stykke. Stykket er kommunalt, og der kan købes fiskekort. Husk at dette stykke, samt i øvrigt det inderste af Odense Fjord, er fredet i perioden 1. oktober til første lørdag i marts. I denne periode er fiskeri forbudt.

Yderligere info
Fangstrapporter
Ingen indlæg fundet
Fangstmuligheder
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
Lokalrapportør :Jimmy Pajbjerg
I Odense køres ad Kertemindevej (vej 165) eller Ring 02. Kør herfra ad Ejbygade og til højre ad Havnegade. Efter ca. 150 meter har du åen på højre hånd. Fortsæt ad Havnegade en kilometer til Østre Kanalvej, hvor der kan parkeres og fiskes ind ad i åen.
Reporter : Jimmy Pajbjerg
E-mail : lystfiskeri@webspeed.dk
Jeg har dyrket lystfiskeri så længe jeg kan huske. Som ung var det mest i de jyske åer og søer. Nu er der længere mellem turene som foregår primært ved kysterne. Var i 7 år den drivende kraft bag Jagt og Fiskeri på TV2s Tekst-TV. Og har arrangeret DM i Put & Take fiskeri et par gange.