Sjælsø

Søen er beliggende lige nord for Birkerød og er med sine 293 hektar den største sø i Nivå systemet. Gennemsnitsdybden er 2,75 meter og den største dybde på 5,4 meter er “hullet” på nordsiden af søen. Fiskeri fra bredden er tilladt. Foreningerne Birkerød Sports- og Lystfiskere, Fiskeringen og Lystfiskeriforeningen har alle både på søen, og dermed fiskeret fra disse. Søen har en stor bestand af gedder og aborrer, og desuden en brasenbestand i den grove kaliber på over 5 kilo. Da søen er forholdsvis lavvandet kan fiskene findes stort set over hele søen.

Yderligere info
Fangstrapporter
Fangstmuligheder
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
Lokalrapportør :Jimmy Pajbjerg
Der er flere parkeringsmuligheder rundt om søen. Denne kørevejledning er til Soldraget, hvor bl.a. Fiskeringens både ligger: Fra motorvej E45 køres fra ved afkørsel 9 (Hørsholm C). I rundkørslen køres ad vej 207 mod Birkerød (Ravnsnæsvej). Kør ad Ravnsnæsvej cirka 2 km og drej til højre ad Byagervej. Kør ad Byagervej cirka 1 km og drej til højre ad Soldraget. Kør ad Soldraget til skiltet "Blind vej" og parker ved plejehjemmet. Det er ikke tilladt at køre ind ad grusvejen, da området er fredet.
Reporter : Jimmy Pajbjerg
E-mail : lystfiskeri@webspeed.dk
Jeg har dyrket lystfiskeri så længe jeg kan huske. Som ung var det mest i de jyske åer og søer. Nu er der længere mellem turene som foregår primært ved kysterne. Var i 7 år den drivende kraft bag Jagt og Fiskeri på TV2s Tekst-TV. Og har arrangeret DM i Put & Take fiskeri et par gange.