Kold morgentur gav resultat

Af: Jimmy Pajbjerg |
26/06/2004

Vi havde besluttet os for en morgentur til en ny sø og stod derfor op allerede halv fire. De havde lovet godt vejr. Men en del blæst og lavtliggende regnskyer gjorde dog meteorologerne til skamme. 04.30 stod vi ved søen hvor vindretningen gjorde at vi havde læ på fiskepladsen. Det var da altid noget! Vi havde fodret i går aftes, og der var da også straks aktivitet ved flåddene da vi kastede ud. Små løft, forsigtigt pil og rykken rundt på flåddene fik os til at glemme det dårlige vejr. Efter en del missede hug hvor vi simpelthen ikke krogede de fisk der bed, fik Lasse endelig sat krogen i en fisk. Det var en rudskalle på 30 gram der pga. det kraftige modhug var ved at ramme mig i fjæset da den kom flyvende op af vandet.

Efter at være stået tidligt op var det ikke just befordrende at tænke på, at alt vores pil sandsynligvis kom fra små rudskaller men vi var hurtigt i gang igen. Lidt efter røg Lasses flåd under. Lynhurtigt modhug og. halløjsa! At dømme ud fra den stærkt bøjede Tench Float var det en fisk af en anden kaliber, og en tyk suder rullede hurtigt i overfladen. Fedt nok! Jeg skyndte mig at køre pandenettet i stilling, og efter nogle tunge rusk gik fisken sikkert i nettet. Flot tyk hunsuder der havde noget af en vom. Den var 50 cm lang og vejede 2,7 kg. Ny PR til Lasse. Vi skød nogle billeder og returnerede den ellers hurtigt tilbage.

Resten af morgenen havde vi nogle småhug, men det var ikke noget at skrive hjem om. Kl. 07.30 sad vi igen i bilen. Måske ikke den vildeste fangst, men vejret og vandtemperaturen taget i betragtning kunne vi nok ikke have forventet mere!