Ny PR brasen

Af: Jimmy Pajbjerg |
06/06/2004

Vi tog til en sø på Lolland ved 16-tiden for at dappefiske brasner, og da vi ankom riggede vi til med en enkelt krog størrelse 8, og tog derefter waders, solbriller og
kasket på – så var vi klar!. Vi listede stille ud ved en sivkant hvorefter vi
stillede os stationært. Flere gode brasner kom svømmende forbi os, men de
første 10 var ikke interesserede i noget. De havde da også legeknopper, og
derfor vidste vi godt at det ville blive svært. Lidt efter kom en stime på 3
fisk. De 2 forreste var ligeglade med ormen, men den sidste viste interesse, og
tog ormen. Men af en eller anden grund krogede Lasse den ikke. Han fik dog
hurtigt en chance til. En fin hanfisk kom forbi lidt efter.

Lasse lavede jigbevægelser med ormen og den stoppede op! Da dens gæller pulserede en del
hurtigere end før, var vi slet ikke i tvivl om at den var sulten. Den svømmede tættere på og Lasse hev perfekt ormen lokkende op foran den. Slurp! Brasnen tog ormen og Lasse krogede den. Ind efter nettet måtte jeg, og da jeg kom ud igen var brasnen for længst udtrættet så det var let at nette den. Da det er gydefisk vi fisker efter ville vi være meget skånsomme, så alt blev gjort meget hurtigt så fisken kunne komme tilbage i vandet igen. Den blev vejet til 3,19 kilo (ny PR for Lasse). Herefter vi skød et par billeder og så hurtigt ned til søen for at genudsætte den. Det klarede den fint!

Lidt efter stod vi i vandet igen, og der gik ikke lang tid før en ny brasen havde vist interesse for Lasses regnorm. Denne var dog mere kontant og slugte ormen uden nogen form for usikkerhed. Fast fisk igen! Ind efter nettet og ud og nette fisken. Heller ikke denne fisk kæmpede særligt godt. På land blev den vejet til 3,05 kilo (ligeledes en han) og hurtigt genudsat. Mens vi kiggede brasner så vi 2-3 store sudere på ca. 3 kilo, men de blev dog hurtigt skræmt.

Derefter gik vi stille langs sivene, hvor vi så flere fisk, og jeg var lige ved at få en fisk der stod inde i sivene, men den afviste i sidste øjeblik. Desværre forsvandt aktiviteten, og da Lasse var smadret efter en fodbold kamp fra fredag, tog jeg spinnestangen med en hvid Abu Reflex og spandt de sædvanlige pladser af. Det var en god ide for på 4 pladser fangede jeg 3 aborrer (deriblandt en flot en på 975g) og 3 gedder på omkring 2 kilo. Derudover mistede jeg et par hug. Da jeg var færdig gik jeg ned til Lasse og vi kørte tilfredse hjem.