Storsuder på orm

Af: Henrik Saaby Nielsen |
19/07/2004

Da Jeppe er taget til Ålborg for at se på lejlighed besluttede jeg ene og alene at tage en dagstur til en svær sudersø for at se hvornår der var aktivitet og selvfølgelig for at få en storsuder. Jeg ankom til søen kl. 7.30 hvor jeg satte mig ved den mindre luksuriøse plads til højre for, da den bedre plads var optaget. Jeg startede med at fodre op med vores vante foder og måle dybder. Som en ekstra bonus havde jeg taget Jeppes stang med som jeg ville lægge ud med et gliderig og orm på bunden. Imens den passede sig selv kunne jeg så fiske med flåd og majs lige op af nogle snags.

Vinden drillede lidt i starten men stilnede dog af ved 8.00-8.30 tiden. Kl. lidt i 9.00 ville jeg
lige have noget at drikke så jeg tog flådstangen op og gik hen efter en cola. Pludselig kørte bremsen helt vildt af sted på bundstangen, og jeg var hurtig over den for at give modhug. Fast tung fisk indikerede at en suder havde taget ormen. Genialt! Efter en fight hvor den flere gange svømmede hen mod mig kunne suderen nettes. En dejlig stor suder på hele 3,2 kg. og 56 cm. Ned i keepnettet med den til senere fotografering. Ca. 10 minutter efter røg
flådtacklet ud igen og efter ca. 30 sekunder blev det smækket under. Modhug og fast fisk men fisken ville absolut ind i de snags jeg fiskede op ad og knækkede dermed linen. Pis! Nå, men man kan jo ikke være ærgerlig når man har fået en suder på 3,2 kg. 10 minutter forinden.

Mor og far ankom ca. en time efter og tog billeder, og derefter blev suderen genudsat. Lige efter de var taget af sted, ca. ved 12-tiden, gik mit flåd igen under, og jeg krogede igen
en god fisk som denne gang gik den rigtige vej, nemlig til højre, væk fra snagsene. Af en eller anden grund mistede krogen dog taget. Pis igen! Det var ret tydeligt at fiskene var mest aktive fra 9.00-14.00 for jeg havde en del hug og små løft, som jeg dog ikke fik kroget. Herefter skete der dog næsten intet og jeg tog hjem kl. 22.00, træt og udmattet men med en god oplevelse i baghovedet.