Vildeste karpetur

Af: Jimmy Pajbjerg |
10/06/2004

“I sidste uge havde jeg en af min karpe karrieres vildeste nætter, hvis man kigger på størrelsen af de fisk der kom på land”, skriver Max Møller fra Henry’s Fiskegrej i Virum, og fortsætter. “Det hele startede som det havde gjort de foregående ture ved søen, dyb tavshed fra mine bidmeldere.. lige indtil kl 02.00, hvor den ene micron skreg for fulde gardiner.. efter en sløj fight gled en flot spejlkarpe på 10,70 kilo sikkert i nettet! Turen var reddet og nødden var knækket!

Hhenad ved 4 tiden skreg den samme imelder igen.. samme tur som sidst, men da fisken var ca 30 meter fra land satte en af de andre microns også i et dybt hyyyl… Hmm 2 fisk på en gang kan man det? Jo det kunne jeg. Med møje og besvær lykkedes at det få proppet begge fisk sikkert i nettet! Spejlere på først 9,40 og så 11,00 kilo fed nat.. kunne det så blive bedre? ja meget bedre..

For ved 6 tiden summede den samme søde melodi fra min micron igen udover søen. Efter ca 30 minutter kunne jeg fra båden skyde nettet under en velproportioneret spejler.. jeg nåede kun lige at ligge fisken i vejeslyngen, før en af de andre micron gav lyd fra sig.. nå, på den igen! Efter endnu en heftig fight kunne jeg sikkert nette en stor fisk! Faktisk en rigtig stor fisk! Den første hev vægten ned på 15,50 kilo mens den nytilkomne hev den ned på 17,00 kilo!!!

Slam slam.. senere på morgenen mistede jeg stor fisk (13-16) på netkanten. Øv, men med 5 andre store fisk på land kunne jeg næppe forlange mere.. en af mit livs vildeste ture”, slutter Max Møller.