2 pæne havørreder

Af: Jimmy Pajbjerg |
12/09/2009

 


Torsdag aften den 10. September tog jeg en tur til Stevns med spinnestangen. Valget faldt på Højerup Kirke hvor jeg egentlig havde tænkt mig en kort tur til pladsen lige neden for trappen. Så kunne jeg lige nå et par timers fiskeri inden solnedgang. Men ankommet til kysten kunne jeg se nogle dykkere i vandet kun 20-30 meter ude, så det var ligesom om, at det nok ikke var her jeg skulle kaste med skarpe kroge… Og samtidig havde dykkerne vel skræmt fiskene. Så jeg valgte at gå de 700 meget besværlige meter ud til spidsen til venstre for kirken. Jeg nåede lige at få en snak med en af de 3 dykkere. Han fortalte at de så meget liv i vandet (småfisk) – så det tegnede jo godt.


Lettere forpustet og svedig ankom jeg til spidsen og startede jeg fiskeriet med en hjemmelavet tobisimitation. Efter i 20 minutter af have affisket området umiddelbart før spidsen, gik jeg helt ud på spidsen. På de første 4-5 meter ud fra kysten var en hel del drivende ålegræs, og det var for dybt til at kunne vade helt ud forbi. Det er naturligvis irriterende at skulle pille ålegræs af krogen efter hvert kast, men efter en del kast udvikler man den rette teknik, og så går “afpilningen” temmelig hurtigt.

Efter et kvartes fiskeri ude på spidsen var der hug helt ude i kastet, og efter en kort fight og nogle mindre udløb kunne jeg nette en havørred på 1,9 kilo og 54 cm. (konditionsfaktor 1,2). 30-40 kast, og dermed også 30-40 afpilninger af ålegræs, senere, var der hug igen. Samme sted og også helt ude i kastet. Denne gang en meget blank overspringer på 1,2 kilo og 47 cm. Klokken var nu halv otte og der resterede stadig en ½ times godt fiskeri inden solnedgang. Men med tanke på den besværlige tur tilbage, og 2 hjemtagne fisk, valgte jeg at pakke sammen.