6 forskellige arter på en tur

Af: Jeppe Højrup |
09/06/2003

8/6-2003
Lasse og jeg var taget på årets første tur til Hirbosøerne i håb om karper suder eller måske en stor brasen. Sidste år fangede vi på 3 ture 12 karper både spejl- og skælkarper så vi var meget spændte og forhåbningsfulde. Heldigvis gik der ikke lang tid før de første karper viste sig i overfladen og vi gik straks over til vores sædvanlige plads i strålende solskin. Vi startede med at måle dybden præcist og blandede derefter forfoder der bestod af: ½ kg. rasp 300 gram cobrah melasse 200 gram hampemel 150 gram strawberry 100 gram majsmel 10 gram vanillesukker. Til sidst tilsatte vi mandelessens og majssaft som vådemiddel. Nu var vi klar! Der gik måske et kvarter før den første karpe huggede hårdt og brutalt på min flådfiskede majs på bunden. Flåddet røg under og jeg nåede kun at give modhug før linen sprang! Satans! Derefter missede jeg endnu 2 gode hug pga. for tidligt tilslag mens Lasse allerede havde fået 2 pæne rudskaller. Lidt efter fik Lasse et godt hug som vi troede var fra en karpe men det viste sig at være en sød lille suder på ca. 0 5 kg. Så indtraf endelig et rigtigt godt hug som blev siddende. Igen var det Lasses tur og karpen tog 25 meter i første udløb! Dernæst svømmede den på tværs af søen hvorefter han måtte presse den hårdt væk fra 2 grødebuske! TIl sidst tog den masser af mindre udløb helt inde ved bredden før jeg endelig kunne sætte nettet under en tung skælkarpe på 3 05 kg.! Ny PR-karpe til Lasse! Pludselig blev det mørkt og regnen og tordnen brød ud! Vi måtte løbe langt med vores tunge grej til vi endelig fandt et læhus hvor vi kunne sidde i tørvejr.
Efter 45 min. hvor vi havde spist hyggesnakket og drukket cola drev regnen og vi genoptog fiskeriet. Hurtigt fangede Lasse en flot karusse på ½ kg. hvorefter jeg fik et godt tungt hug. Fighten foregik dybt uden de vilde udløb men jeg måtte presse den formodede karpe meget hårdt for at undgå at den gik i en udhængende busk. Endelig kunne jeg dog se den blive nettet og konstatere at min første karpe i år var en spejler på 2 31 kg. Dejlig fisk! Dernæst blev vi igen jaget i ly af kraftig regn vind og torden.
En time efter kunne vi igen kravle ud og fodrede op på pladsen igen og fiskene var der stadig. Jeg fik et forsigtigt hug som jeg tøvende modhuggede på. Det resulterede i et styks flyvende ud af vandet! Den tog de vildeste udløb og vi var sikre på at det var en RIGTIG god fisk men ak: Da den endelig var i nettet kunne vi konstatere at den var kroget i halen! Det var ellers en flot skæller på 2 3 kg. Der gik et stykke tid før Lasse igen stod med en karpe for enden af sin stang. Vi så hurtigt at det var en lille skælkarpe men selvom den blot vejede 1 66 kg. fightede den fremragende! Det tog 3 min. at få den lille men smukke fisk bugseret ind til nettet. Den vedvarende regn gjorde dog at vi var parate til at komme hjem og jeg ringede derfor til vores kørselsmand (min far). Mens jeg talte i tlf. røg mit flåd ned og jeg kunne påbegynde endnu en tung fight med endnu en flot og meget tyk spejler på 2 49 kg. Det blev sidste fisk på dagen og slutresultatet blev:
2 skælkarper på 3 05 og 1 66 kg.
2 spejlkarper på 2 31 og 2 49 kg.
1 suder på 480 gram
3 karusser på 480 640 og 720 gram.
4 rudskaller med største på 200 gram.
Og endelig en skalle på 150 gram.

P.s. Selvfølgelig blev alle fisk nænsomt genudsat.