7 kg havørred på to kast !!

Af: Jan Hyllested |
01/04/2003

Peter V. Mathiasen har gjort det godt i Gudenåen her i foråret og i lørdags slog han til igen. Læs blot denne mail:
Hej Jan
“Fiskeriet efter gedder og aborrer måtte vi dog ligesom dig konstatere er gået i stå. Lars og jeg fik intet men en af drengene fik en gedde på et par kg samt en aborre. Lars og jeg fiskede desuden efter grønlænderne. Her var der anderledes gang i den. På en time fik vi 2 hver (små) samt missede 3.
Men: Som det har været efterhånden nogle gange i år skulle jeg også i lørdags få en lidt speciel oplevelse nemlig: 7 kg fisk på 2 kast.
Efter 10 min fiskeri fik jeg et rigtigt godt hug og en fin fisk sprang 3 gange fri af vandet. Jeg tænkte selvfølgelig endnu gang nu er overspringeren der men nej. Efter en rigtig god fight landede jeg en stort set blank nedgænger på 65-66 cm (anslået vægt 2 5-2 7 kg).
Så endnu en måtte jeg konstatere at når der er lidt størrelse på ørrederne deroppe er det altså nedgængere. Nå ørreden blev genudsat og fiskeriet genoptaget. Jeg fik et tungt hug med det samme allerede i første kast. Det var igen en stor stærk fisk som dog ikke fik mig til drømme om overspringer. Den rullede i overfladen tog nogle gode stærke udløb og gav en hel fin fight. Det var en hanfisk på 77 cm 4 3 kg. Denne gang skulle jeg på et tidspunkt blive i stand til dokumentere min historie idet Lars fik taget nogle billeder af fisken inden den blev genudsat.

Nedgængere eller ej: 7 kg havørred på 2 kast har jeg alligevel aldrig prøvet før !! ”

Hilsen
Peter V. Mathiasen