“Bossen”

Af: Jimmy Pajbjerg |
18/03/2003

Da jeg ankom til fiskepladsen var en anden lystfisker ved at rigge sit grej til. Det var et fantastisk vejr med helt skyfri himmel. Fjorden var lige så blank som et nypudset spejl og man kunne se bundforholdene langt ud. Vi talte om at ingen af os havde prøvet at få fisk her under de forhold. Det var ovenikøbet blevet noget lavvandet.

Efter kort tid afslørede en fisk sig selv i overfladen ca. 8 m ude. Jeg stod på strandkanten og kastede et par gange over fisken. Det var tydelig at se hvilken retning fisken tog da den spottede blinket. Den drejede skarpt og fulgte efter helt ind på 25 cm vand. Hvilken oplevelse at kunne se fiskens jagt så tydelig.

Fisken svømmede ud “på plads” igen. Jeg vadede nu i slowmotion et par meter ud og kastede igen. Fisken huggede. Pokkers.! Den røg af.! Hurtigt nyt kast udover. Fisken fulgte endnu engang og et spinstop fik igen fisk på krogen. Denne gang blev den der. Det lille 8 grams Boss blink i grøn/sort havde narret fisken i det klare lave vand. En fin blank fisk lige under målet.

Nok en lille fisk – men en stor oplevelse. Den anden fisker havde ikke heldet med sig.