Dejlig premiere på Danmarks største sø

Af: Kim Holm Boesen |
02/06/2003

Jeg var en meget heldig mand i går. Solen skinnede konen læser til eksamen OG! Jeg var inviteret til sanartpremieren på Arresø. Da Preben Meyer fra DR-fiskeklub mener at de bider bedst om eftermiddagen var mødetiden først kl. 14 ved FISKERINGENs jolle i Ramløse søhavn. Der mødte vi et par mogenduelige lystfiskere der havde fået hele 5 fisk. Fortrøstningfulde søsatte vi derfor woblerne – jeg et par Yuzi – japanske han et par finske han selv henter i “de tusind søers land”. De sidste skulle vise sig at være uovertrufne!.
Vi startede på 4-5m vand og roede rundt så sveden sprang i en times tid – resultatløst. Så skulle vi vende og gled ind på 3 5 m – netop som Preben fortalte en historie. Og så begynte han at ro som en sindsyg – smed årene og greb stangen – fast fisk. En sandart på 1 6 kilo blev landet og døde. Preben fortalte derefter at når han så hug så satte han farten op – så “hang” de bedre på.
Nu blev vi inden på 3 5 m – det virkede. ½ time senere var det igen Prebens woblwe. Igen en på 1 7 kilo. Da jeg sætter wobleren igen – hugger endnu en på 1 8!. Lidt senere er det endelig min tur – en aborre på 350 g! Den første Preben gavde fanget på søen. Preben før en 4. før jeg ENDELIG har et godt hug – men glemmer selvfølge “spedingen” – resultat tabt fisk. Nu låner jeg så en finsk wobler og vi tager på en længere “skovtur” ned mod Frederiksværk. Endelig får jeg så en sandart på den fiske wobler! 1 820. 10 minutter senere får Preben hug – en aborre som vi taber ved landingen.
Lidt senere er den gal igen på Prebens finske superwobler. Endnu en sandart på 1 7kilo.
Preben knokler med årene og så flexer min stang – helt i bund faktisk da han sætter den japanske wobler. Det er en skøn fight med flere udløb i den synkende aftensol før jeg kan lande en smuk lang gedde på hele 4 8 kilo. Efter endt vejning og fotosession bliver den genudsat da vi begge havde gedde nok i fryseren. Så var det tid til hjemtur – det var blæst op og solen var meget lav men lige før havnen så skulle Preben da lige have en sidste fisk på sine super woblere – aborre på 580 gram.