Den mystiske brasen

Af: Dan Ingemann |
01/07/2002

En aftentur til Pøleåen skulle lige prøves efter at havde læst en bog om fluefiskeri i ferskvand. Desværre havde jeg ikke fået fornyet min beholdning af tørfluer så der var kun nogle ringe nymfer tilbage som der ikke var bud efter. Efter lang tids forgæves fiskeri besluttede jeg mig for at vende næsen hjemad men ville lige se om der var fisk på den anden side af den nærliggende bro. Og jo vandet kogte simpelthen af fisk som jeg først anså som pæne rimter. Da de så mig forsvandt de ind under broen og ville hverken bide på brød spinner flue eller myre! Spinderen blev til gengæld taget af en sandart i rigtig dårlig kondition.

Dagen efter havde jeg orm med som skulle vise sig at være den helt rigtige agn. Skuffelsen var dog stor da det viste sig at være brasen på kg og ikke rimter som jeg havde håbet på.

Nu skulle der satses på brasen og lørdag aften var jeg klar med medegrej og orm. Men ak. En stor flok brasen svømmede frem og tilbage ude at ænse hverken orm eller majs. En 0-tur hvor man kan se fiskene er temmelig bittert.