DM i småbåds fiskeri

Af: Henrik Hansen |
02/09/2003

i weekenden deltog jeg i DM for småbåde udgangs havnen var Grenå og jeg fiskede sammen med Søren og Paw fra Sjælland. Da vi ikke er lokalkendte ankom Søren og Paw fra Sjælland allerede om torsdagen for vi ville bruge fredagen til at opsnuse nogle pladser omkring Grenå.
Generelt gik fiskeriet jævnt ringe om fredagen vi fangede ikke ret mange fisk og dem vi fangede var små. Der er et par små historier fra fredagens fiskeri. Endelig fangede Søren en fin rødspætte og da jeg lige var travlt optaget med at sætte agn på så jeg den ikke ordentlig. Men da det var gjort ville jeg lige ha en kikker på fisken. Det undrede mig meget at jeg ikke kunne høre den (når man smider en levende rødspætte i bunden af en glasfiber båd så larmer det !) Det viser sig at Søren har smidt den ud igen. Så står jeg der og ligner en jyde – alt fladfisk under 1 kg i Sørens båd er småt. Senere på dagen fik Søren sin straf han blev stukket af en fjæsing ( dem var der utrolig mange af). Heldigvis reagerede Søren ikke så kraftig på stikket efter et par timer med fingeren i meget varmt vand var han klar igen. Konkurrencen startede 0800 lørdag morgen et utroligt syn at se 49 både sejle ud at Grenå havn. Efter 2 timer havde vi kun 2 arter – en makrel og en slethvar. Lidt senere fangede vi også en fin rødspætte ( den blev ikke smidt ud igen). Og en skrubbe over målet kom også i båden.
Så brugte vi 3 timer på at fange en ising over 30 cm vi snakkede meget om den ising. En ising på 30 cm er faktisk en stor ising også på Sjælland. Efter 3 timer og 15 pakker orm opgav vi at fange den ising. I stedet prøvede vi efter en torsk på noget blandet bund. Den første fisk vi fangede var en ising på 31 cm! I øvrigt vist den eneste over målet til konkurrencen.
Efter dagens fiskeri lå vi på en 5. plads det var vi meget tilfredse med og forhåbentlig kunne vi gøre det bedre om søndagen.
Det kunne vi ikke. Vi fangede en torsk på 2 kg som bedste fisk. I øvrigt et sted som der ikke burde være torsk over målet ifølge de lokale.
Vi endte på en 7. plads hvilket jeg syntes er udmærket da vi ikke kender området. De 6 første pladser blev da også besat af lokale. Så moralen er hvis du vil fange store fisk skal du ikke fiske fra Grenå men du kan sagtens fange en stak fladfisk i jyde størrelse til aftens maden ( og størrelsen er jo ikke alt)