E hæsblæsende tur til Lund

Af: René Møller Rosendal |
21/04/2003

4 fiskenørder og undertegnede havde besluttet at der skulle et par blanke fisk på bordet her i påsken. Tre af os mødtes inde på hovedbanegården klokken 06 15 for at tage toget til Ringsted hvor vi skulle mødes med 2 andre. Vi fik pakket Peugeot stationcaren med 5 mand og grej og drog så mod Lund.

Da vi ankom så lignede det umiddelbart et rent havørredeldorado så vi fik hurtigt rigget grejet til og begyndte så stille at bevæge os ned til vandet.
Vejret var dejligt men det blæste en lille smule (heldigvis kom vinden fra den rigtige side) Efter ca. 20 min. fiskeri sker det der ikke må ske! Jeg knækker min stang efter at have siddet fast i en stor sten på revet Min lækre Fenwick Ironfeather #9 var knækket som en tændstik – heldigvis havde Peter dog en x-tra stang med som jeg fik lov at låne resten af dagen.

Vi fiskede ellers et par timer uden at mærke eller se noget som helst der bare kunne minde om en fisk. Imellemtiden begyndte vinden at vise tænder og der kom skum på bølgerne og det gjorde at vandet var ekstremt grumset og endda så meget at man ikke kunne se 30 cm ned i vandet. Vi havde efterhånden affisket en strækning på godtog vel en kilometer men der var bare ikke skyggen af en fisk.. suk..

Og vinden tog ikke af men blev temmelig kraftig istedet så nu skulle der altså bruges lidt kræfter for at få linen ud. Vi fiskede alle med flue så vi fik afprøvet vores færdigheder under disse forehold:-) Efter at vi havde prøvet alt fra glimmerrejer til tobisfluer valgte vi at stoppe fiskeriet da blæsten efterhånden havde revet så meget op i havbunden at vi hele tiden fik tang på fluer og line. Fisk var der ingen af men vi fik en masse frisk luft. Man kan jo ikke være lige heldig hver gang!!!!

K&B

Rene ´ Rosendal