Fin fisk fra Livbjergård

Af: Jørgen Michael Sørensen |
10/03/2003

Jeg har modtaget denne historie fra Poul Erik Kristiansen.
Søndag formiddag efter en god nats søvn vågner jeg ved 09:00 tiden; et hurtig kik ud ad vinduet fortæller at DMI for en gang skyld har fået ret i deres forudsigelser gråvejr med en let finregn temp. omkring de  og en sydvesten vind på 7-8 meter.
Nu gælder alle kneb! Jeg brugte hele lørdagen til at fiske ligesom alle de utallige andre weekends i det nye år med samme resultat ingen fisk på tasken! Der har dog været nogle få undermålere som er blevet bedt om at hente deres forældre men det er sgu svært at forklare fruen der ikke aner en hylende fis om fiskeri og har den mening at de penge der er blevet brugt på grej kunne brødføde en stor familie i flere mdr. hvorfor man ikke har fisk på tasken når man returnerer til hjemmet sent på eftermiddagen/aftenen.
Men med lidt snilde og det at jeg for en gang skyld efter mange beklagelser fra fruen endelig meget sent lørdag aften havde fået ryddet op og sorteret i mit fluebindings grej gjorde udslaget (tror selv det var mine bedrøvelige øjne). Hun sagde “har du ikke lyst til en fiske tur i morgen?” nu kom så det svære nemlig ikke at se for glad og optimistisk ud; synes selv at det lykkedes det var bare svært at forklare at bilen var pakket på under 4 min.

Af sted gik det til Grisetå Odde ved Oddesund fiskede der i et par timer uden resultat og valgte så at køre til Livbjergård strand hvor jeg ankom kl. 13:45
Efter et kik på lokaliteten kraftig vind på tværs af stranden godt nok fra venstre side og en hel lørdag uden resultat valgte jeg at give det en chance selvom jeg var mutters alene ingen andre fiskere tilstede.

Monterede et hvidt juletræ på forfanget. Rolig nu husk at affiske vandet inden du vader ud. Fik affisket det nære område og var nået ca. 50m ud da miraklet skete fluen blev taget stille og roligt og inden det for alvor gik op for mig havde jeg fast fisk. Den væltede rundt i overfladen og jeg tror også det var en overraskelse for den for den blev mere ilter og begyndte at opføre sig som en fisk bør gøre.
Efter ca. 6-7 min. kunne jeg kane en pæn havørred op på stranden det viste sig at det ikke var en fisk i bedste kondition men det var min fisk og jeg kunne nu for en gang skyld aflevere lidt til den hjemlige husholdning.

Fiskens indholdt: En meget lille pose rogn og 6-7 rejer.

Hvis fiskefeberen var på retur har denne lille fisk genskabt min fascination af fiskeriet.

Mvh.
Poul Erik