Formiddagstur til Knebel Vig.

Af: Bjørn Sørensen |
17/03/2003

Søndag den 16. Marts 2003.
Efter gårsdagen oplevelser i Knebel måtte jeg bare afsted igen. Jeg valgte ikke at stå helt så tidligt op(jeg hørte ikke vækkeuret) og var først i Knebel omkring kl. 08.00.
Der var mod min forventning ikke andre på pladsen da jeg kom så det tegnede positivt – hvis ellers stimen af ørreder så bare var der endnu.
Efter at have fisket fem minutter så jeg de første ringe på den blanke vandoverflade dog uden for rækkevidde af spinnestangen.
I løbet af den næste time fangede jeg dog tre fisk. Alle fiskene havde først vist sig ved ringe i overfladen og de huggede resolut første gang blinket og ophængeren kom forbi. Jeg havde nu fisket mig langt til højre og valgte nu at fiske tilbage mod parkeringspladsen og de første fisk jeg havde set ringe.
Midt på strækket mødte jeg Lars som havde fisket stykket igennem inden jeg kom dog uden resultat. Vi fiskede os sammen tilbage mod bilerne.
Vinden tog nu lidt til og gjorde tilsyneladende fiskene mindre sky for da vi kom hen til hvor jeg havde set de første fisk ringe havde vi begge en følger. Herefter gik fiskeriet slag i slag de næste timer med hug følgere og landede fisk. I alt landede vi 15 ørreder op til 45 cm. og havde utallige hug eller følgere. Kendetegnende for alle fiskene var at de huggede på ophængeren ingen fisk tog blinkene.
Under vores tur hen langs pladsen “lykkedes” det lars at blive viklet ind i en fiskeline i 0 35 mm med en tilhørende blylod på 160 gr. `!!! og en Flying lure!!! kort efter var det min tur til at blive fanget af anslået 30 meter nylon som viklede sig omkring begge mine ben og gjorde det lidt spændende at blive frigjort igen.