God uge i Gudenåen

Af: Jan Hyllested |
25/02/2003

Gudenåen ved Randers har den sidste uges tid vist sig fra sin bedste side. I hvert fald set gennem en af mine bekendte Peter V. Mathiasen s lystfiskerbriller.

Læs blot her: Sidste søndag blev en kysttur forvandlet til en aborretur. Det resulterede overraskende i en grønlænder omkring målet plus en nedgænger omkring 2 kg. Men ingen aborrer eller gedder.

I torsdags skulle åen så prøves igen. Det blev til endnu en nedgænger og derefter gedder på 3 9 og 4 1 kg efterfulgt af en aborre på 1 050 kg 41 cm. Dagen sluttede med en mistet storfisk – formentlig gedde og endeligt en lille gedde på 2 1 kg.

I lørdags skulle åen da også besøges. Det blev til en lille nedgænger en grønlænder omkring målet og så 2 gedder på ca. 2 kg.

I går søndag gav to grønlændere på 42 og 47 cm en omkring målet. Alt i alt en god dag men den skulle blive endnu bedre!. På en spinner fik Peter et kanonhug som efter en virkelig god fight viste sig at være en flot vintergedde på 9 6 kg og 106 cm. Ny PR og en værdig afslutning på virkelig god uge i Gudenåen ved Randes.

Disse fangster viser virkeligt Gudenåens potentiale som et meget alsidigt fiskevand.