Hanstholm Fisketur

Af: Brian Thomsen |
29/08/2002

Mandag d. 26/8 2002 var jeg (Brian) og en fiskekammerat Kimm en tur i Hanstholm for at fange makreller. Først kørte vi ned til Roshage for at prøve her. Jeg startede med prop og sildestykke og fik med det samme en hornfisk. Men det var jo ikke hornfisk vi var kommet for at fange men makreller så jeg skiftede til makrelforfang med en Jensen sild 26 gram som vægt. Kort tid efter fik jeg fuldt hus ( 5 makreller på en gang ). Min kammerat havde endnu ikke mærket noget. Nu vendte strømmen og store mængder af tang kom ind og lagde sig så det var umulig til at kaste ud uden at have tang med ind. Pludselig begyndte en tysker at råbe en masse uforståelige gloser. Det viste sig at han havde fanget en multe i halen og kæmpede vildt med den og fik den til sidst på land. En multe på ca. 35 cm. Nede i vandet under sildestimerne kunne man se multerne svømme rundt og det var rigtig store fisk der var der.
Vi forlod Roshage og tog over til Hanstholm havn for at se om det var til at fiske der. Det var det og der gik ikke lang tid inden jeg fik de første hornfisk og makreller. Med nu havde vi fisket i 7 timer og Kimm havde endnu ikke fået sin første fisk og jeg havde fået en del makreller og hornfisk da han pludselig jublede – han havde fanget sin første hornfisk. Lidt senere fik jeg turens største hornfisk på 530 gram og 74 cm. Så skete der noget som vi blev meget overrasket over og endnu ikke forstår. Kimm fangede en hornfisk og mens han var ved at hive den ind kom der et og andet og snuppede det meste at hornfisken så kun hovedet sad tilbage på krogen. Og vi kunne se at den var bidt over lige bag hovedet ???.
Nå men vi (jeg) havde en god fiskedag med mange fisk – 9 makreller og 18 hornfisk og Kimm havde dog fanget en hornfisk og det var turens mindste han fangede. Den største makrel vejede 0 420 kg. og var 35 cm lang.