Havørredtur på Mariager Fjord

Af: Bjørn Sørensen |
27/01/2003

Søndag den 26. januar 2003.
Blanke og jeg havde aftalt at tage en tur til Mariager da de senste ture i åen havde givet et lidt magert resultat.
Vi valgte at starte dagen ved Dania. Der gik allerede en anden og fiskede da vi ankom. Han havde ikke set eller mærket noget så efter en times tid uden kontakter valgte vi at køre videre til Kongsdal.
Ved Kongsdal gik der to andre lystfiskere som dog valgte at gå ret kort tid efter at vi var startet.
Vi fiskede hele strækket fra lystbådehavnen af. Jeg havde en enkelt følger og smed kort tid efter en halvmeterfisk helt inde foran mig. Det var tydeligt at det ikke var min dag.
Blanke havde ligeledes kontakt med et par fisk som dog heller ikke ville med ind til beskuelse.
Efter et par timer valgte vi at køre videre til Ørnedalsbugten men inden vi forlod rastepladsen mødte vi tre mand der havde fisket på Bilfragmenteringen hele formiddagen uden kontakt med fisk.
I Ørnedalsbugten gik der 5 mand da vi ankom så vi besluttede hurtigt at gå ud forbi pynten til højre og så fiske os tilbage til parkeringspladsen.
Tilbage ved parkeringspladsen et par timer senere uden kontakt med fisk var det tid til at høre fra de andre lystfiskere hvordan deres fiskeri gik.
Samlet var der taget 4 undermålere men ingen fisk over målet.
Der havde været et betydeligt bedre fiskeri sidste weekend og fredagen hvor der havde været en stor stime ørreder inde i Ørnedalsbugten. Generelt var meldingen dog at der skulle kastes langt for at komme i kontakt med fiskene.
Med disse meldinger tømte vi kaffekanden og valgte at køre hjem.