hornfisk i sakskøbing

Af: Morten Jørgensen |
19/05/2003

Vi var nogle både der i bededagsferien var blevet enige om at tage en tur til sakskøbing for at se om vi kunne fange lidt hornfisk dernede.
Vi tog afsted fredag morgen og havde 5 timers sejlads derned. Vejret var blæsende og fra masnedsund og til sakskøbing fik vi “røvtur” for bølgerne var høje.
Lørdag var vejret noget bedre og vi besluttede os for at tage ud og fiske efter hornfisk eller hvad der nu måtte bide på.
Stængerne blev rigget til og farten sat til 3 knob. Min fiskekammerat havde lidt problemer med at holde sit blink nede men fik den fremragende ide at sætte en 5krone på linen. Det hjalp så han nu kunne holde blinket i vandet. Der var masser af hug og der kom også fisk ombord selvom mange røg af inden at de nåede båden.
Det mest særprægede bid vi havde var da en hornfisk bed på min kammerats 5krone. Vi troede ikke vores egne øjne men hornfisken ville ikke slippe mønten (vi formoder at den var en slægtning til joakim von and) og blinket havde ikke engang fat i fisken så det var med at lempe den ombord.
Da dagen var omme havde vi 6 store flotte hornfisk ombord hvor den største var på 600 gram og de andre lå tæt derpå.