Hornfisk ved sydmors

Af: Jimmy Pajbjerg |
11/05/2003

Lørdag d.10-5 havde min bedre halvdel “overtalt” mig til at tage med på fisketur for at se om der var kommet hornfisk til fjorden. Jan skulle jo gerne have afprøvet sit helt nye spinnegrej..

Vi startede fiskeriet ved Thissinghus på sydmors kl.6.30. Vejret var noget køligt med mange skyer og spredt solskin. Klar og høj vandstand. Indimellem kom der regndryp og vinden var frisk fra sydvest. Det var dog først to timer senere at der skete noget. Jan havde hug på Grizzly blinket på 15 g. Det var en fed ørred på 40 cm og 0 650 g. Den kom med hjem til ovnen.! En halv time senere var der igen bid. Det var en af de langnæbede…En mindre hornfisk på 60 cm og ca.0 250g. Senere var der også et puf til mit blink – også Grizzly. Hornfisken lavede et krumspring over vandet – det var en størrer fisk. Sikkert en stor hunfisk.

Over middag fik jeg næsten en hornfisk på land. Den bed på blinket et par meter fra stangspidsen (jeg kunne se den inden!) rystede med næbbet og så var den væk igen. 1-0 til den..! Men jeg vender tilbage senere…