lortegrej fanger fisk

Af: Henrik Hansen |
19/04/2003

Fisken er ligeglad med hvad for noget fiskegrej man fisker med det beviste jeg i går.
Jeg var færdig med arbejdet kl. 7 konen havde bilen så da det var fiskevejr ringede jeg til hende og bad hende tage min fluestang med. Min arbejdskollega satte mig af ved mine forældre så mens jeg ventede på konen fortrød jeg at jeg ikke havde bedt hende om at tage min spinnestang med for der var lige lidt mere vind end mine evner som fluefisker rakte til. Men mon ikke man kunne støve et eller andet stykke grej op jeg fandt et gammelt cardinal som så ud til at virke linen så ud til at sidste salgsdato var overskredet for et par år siden en fiskestang fandt jeg også oprindelig var der 7 øjer på den nu var der kun 3 jeg fandt også nogle hjemmelavede blink chancen for at de kunne fange fisk var nok ret små men de kunne jo altid bruges som vægt til en flue.
Det viste sig på fiskepladsen at vinden stod lige på så fluegrejet blev opgivet da jeg havde rigget spinnegrejet fandt jeg ud at bremsen på hjulet ikke virkede og mekanismen som holder bøjlen når man kaster heller ikke virkede. Så når jeg kastede måtte jeg holde bøjlen med den anden hånd denne lille detalje og modvind samt alderen på fiskelinen gjorde at jeg kunne kaste ca. 12m. det var fiskene åbenbart ligeglade med på 10 kast havde jeg fanget 3 havørreder og mistet 2 det skal siges at mens dette stod på stod der en fiskekammerat lige ved siden af mig med noget mere up to date grej og fuldt funktions dygtig. Et par timer senere da vi stoppede fiskeriet havde jeg fanget 7 ørreder hvoraf jeg hjembragte 2 en på 42 cm og en på 54cm kammeraten havde fanget en.
Det beviser at fiskegrej ikke behøver at koste en bondegård for at fange fisk. Meeen en anden gang tager jeg mit sædvanlige spinnegrej med at fighte en ørred på 54cm med sådan noget lortegrej giver en nerver på.

MVH Hansen