Mange drilske havørreder ved Handbjerg

Af: Jørgen Michael Sørensen |
09/09/2002

Torsdag den 29. august kørte jeg en tur til Handbjerg Strand medbringende et stk. fluestang. Jeg havde ikke nået at få monteret en mysis flue før jeg så den første havørred ringe. Fluen blev lagt ud til den ringende fisk men intet skete . Vandet blev undersøgt for liv – jo der var mange mysis i vandet så fluen burde være den rette.
Pludselig så jeg to gode fisk gå helt ud af vandet – en på hver side af mig. Jeg fiskede intenst et par timer hvor jeg så mange gode fisk og fik prøvet et helt arsenal af fluer – uden held
De ville ikke have fluer. Jeg kørte hjem vel besluttet på at møde op fredag morgen igen medbringende et stk. spinnestang.

Som sagt så gjort Fredag d.300802 stod jeg igen på stedet men denne gang med spinnestangen monteret med en grøn Djurs-wobler. Det var det samme – vandet var fyldt med store havørreder og grøn Djurs-wobler ville de ikke have. Nu var gode råd dyre. Jeg havde taget et sortiment med af blink woblere og en enkelt spinner der ville have gjort enhver grejhandler misundelig . Alt blev prøvet ja selv spinderen hvad der for øvrigt kunne vække en enkelt havørreds interesse. Den svømmede dovent bag efter spinneren blot for at se på den.

Jeg rykkede de sidste grå hår ud af hovedet og kørte hjem mens jeg tænkte på ørredgarn –
” FY “. Nå men det var i det mindste rart at se nogle fisk det er jeg ikke forvent med her i disse iltsvinds tider.