nyt fra vest

Af: Jørgen Michael Sørensen |
29/03/2005

Ja så er der endelig nyt fra vestkysten. Jeg har været ude en tre gange sidst i det gamle år, for at teste de udmærkede blink/woblere Svinger og Engel, det har dog ikke givet resultat.
Den 18-03 tog Det Ny Havørred Lav Af 020796 på deres årlige forårstur til Assens, det skulle vise sig at blive foreningens bedste tur nogen sinde.
Vi startede fiskeriet lørdag d.19-03 ved Weddelsborg. Vinden var i øst, og det var halvkoldt, der blev desværre ikke landet fisk den dag, men jeg havde en stor følger med ind efter min hvide Engel. Bent havde også en god følger, efter hans grønne Kvisgård. Erik så intet.
Søndag d. 20-03 gik det helt i fisk, Bent mente vi skulle starte fiskeriet fra morgenen af, så kl. 06.30 stod vi igen ude ved Weddelsborg, hundekoldt var det, og der var da også is på vandet ca. 10 meter ud lå der et fint tyndt lag is. Doktor Nielsen måtte der til, hvis vi skulle få bare lidt varme. Sekunder efter at Nielsen var gledet ned så jeg en lille ring i overfladen lidt længere ude end iskanten, en hvid Engel blev straks kastet ud, det varede ikke længe før en grønlænder på 43 cm. havde taget Englen. Så gik det helt galt, på bare en time havde vi landet 11 havørreder, en på 52 cm. en på 46 cm. og en på 43cm. resten var alle mellem 38 og 40 cm. rigtig tykke grønlændere, der kæmpede så vi flere gange troede de var større. Jeg tog 2 stk. på hvid Engel, resten blev taget på grøn Kvisgård. Aftentrækket fandt sted ved Helnæs Fyr, dog uden fisk.

Mandag d.21-03 var vi tilbage ved Weddelsborg kl. 7.00 nu var det rigtig koldt, vinden var gået i sydøst, og ingen fisk var der nok af. Efter et par timer var Erik heldig, Erik og jeg havde kun medbragt fluestangen den dag, en grønlænder der lignede en måler havde taget fluen, men ak og ve den røg af 30 cm. Fra strandkanten. Aftentrækket gik til Helnæs og Assens camping hvor Erik fangede en grønlænder på 38cm. – igen på grøn Kvisgård.
Tirsdag d.22-03 efter morgenmad sammen med vores gode ven Klaus, der var kommet dagen før, kørte vi til, ja hvor ellers, Weddelsborg. Klaus har kun fisket put and take, og derfor aldrig fanget en havørred, hvad vi havde lovet han nok skulle gøre. Klaus havde fået ny stang en Crisp action, ja det var faktisk nr. 2 da den første knækkede. Stangen blev samlet, en hvid stripper blev monteret, og alle fire mand gik ned til vandet, nu skulle Klaus fange hans første havørred. Klaus tog tilløb og lagde al hans vægt, hvilket ikke er så lidt, i det første kast, KNÆK sagde det, Klaus havde ikke bare knækket en helt ny stang, men også fået et nyt øgenavn, nemlig langelænderen, kend den på knækket! Klaus havde kun en stang med, så han måtte fiske videre med en halv stang. Ved 10 tiden skete der noget Erik landede hurtig 2 på 38-39 cm. på grøn Kvisgård, jeg mistede en, på hvid Engel, men bedst af alt Klaus fangede hans første havørred, endda en god en 46 cm. 1 kg. på en brækket stang.
Aftentrækket blev lagt ved Assens camping, og Weddelsborg, hvor Erik igen fik en undermåler på Kvisgård, behøver jeg nævne farven.
Onsdag d.23-03 Weddelsborg morgen. Så hørte vi lidt til Bent igen, han mistede en god fisk på grøn K……. Erik gjorde sig også bemærket ved at miste endnu en på flue. Klaus hørte vi ikke mere til, da han tog hjem tirsdag aften. Aftentrækket lagde vi ved Assens sukkerfabrik hvor jeg og Bent havde en følger med ind.
Torsdag d.24-03 prøvede vi et helt nyt sted, nemlig nord siden af Weddelsborg. Det var så tåget at vi ikke kunne se hvor vores blink landede, og ingen fisk så vi. Aftentrækket valgte vi at ligge samme sted. Mens vi stod ved bilen og pakkede ud, kom der tre fiskere, der ikke havde set det mindste, da vi gik ned til vandet mødte vi endnu en som lige havde set en enkelt fisk, Bent startede da også med at miste en ordentlig krabat, både Erik – Bent og jeg havde den aften følgere med ind i hver kast, alt fra spinder til fluestang blev prøvet men intet hjalp.
Vi kørte hjem fredag, mætte af fiskeri.