Overspringer i solnedgang

Af: Kim Holm Boesen |
17/03/2003

Endnu en gang skulle forårets komme fejres på min barndoms/ungdoms fjord – Præstø Fjord. Jeg har en gl. Norddek sammen med min kammerat Klaus og den havde overlevet vinteren. Så efter søsætning og rigning af grej gik det med dørgefart ned forbi sælstenne og ud i skovrenden. Her mødte jeg et par ligesindende der ikke havde fået andet end en nedgænger. En garnfisker kunne dog prale med et par pæne fisk. Ved ettiden kom første fisk – en smuk kilo fisk havde taget min Orkla og stillet sig på tværs. Uden den store kamp blev den landet. Efter endnu et par timers resultatløs fiskeri satte jeg kursen mod Nordlandet. Da jeg passerede et par kystfiskere ved Marjatta er den “gal” igen – det er dog kun en på 41 cm.
Nordlandet er en skuffelse – vandet driver med ålegræs og fedtemøg så jeg tøffer tilbage mens vesthimlen rødmer. Efter endnu engang at have renset stængerne for møg kommer hugget men jeg står med stangen i hånden – den er god!
Motoren stoppes en anden stang bjerges og jeg nyder fighten mens jeg driver indover grundt vand. Det gør en nedgænger på 2 1 kilo rimelig vild men den landes alligevel. Efter at have bjerget sig ud må jeg liiiige prøve igen i området – hug men den falder af. Så der er liv – en tur til – min Shimano Stradic ul-stang bukker helt sammen. Den efterfølgende fight med et smukt spring og mange rulninger afslører at denne fisk ikke err svækket af elskovsleg. Efter 10 minutter kan jeg lande en totalt lassoret fisk – sølvblank og dybbuget. 2 5 kg – dagens bedste af de 4.