Søndagstur med familien

Af: René Jensen |
11/11/2002

I går søndag d. 10/11 sad vi min kone og jeg med formiddagskaffen da hun forslog at vi tog en tur til kysten med børnene. Jeg kiggede ud af vinduet på skyerne og 2 flag fra kolonihaverne. Vinden stod i nord nordøst og solen skinnede fra en skyplettet himmel. Fint nok til en tur på Knabro klint.
Som sagt så gjort – 1 1/2 time efter stod vi alle 4 på knabro klint .
Børnene Maria på 11 og niklas på 8 fiskede fra stenene iført gummistøvler. Konen og jeg stod iført vores waders med vand til livet .
25 meter til højre for mig fik en mand en havørrede under målet som han satte ud igen. Kort efter så jeg noget i overfladen 20-25 meter ude – vandet gjorde forkert andet var det ikke . Jeg lagde min flue ud og 2 korte træk i linen så Bang den sad der .
Den tog et udløb på 10-15 meter og sprang så ud af vandet. Det var en pæn havørrede på ca 3 kg og den tog flere pæne udløb før den var klar til at nette. Lige før den skulle i nettet kunne jeg se at den var farvet og at fluen var ved at miste sit hold. Jeg lod nettet være og lod fisken svømme lidt rundt før den så røg af … Den skulle ud alligevel .
Lidt senere havde konen et hug som desvære blev ved det …
Udover bunden mærkede børnene ikke noget .
Jeg talte med et par andre fiskere som havde taget et par undermålere…
Da vi stod ved bilen og pakkede sammen fik jeg øje på en lille flok marsvin knap 80 meter ud det var sjovt for børnene at se deres første danske “Delfin” .
Efter dette smukke syn kørte vi hjem igen ….