Super fiskeri i Mariager Fjord

Af: Brian Thomsen |
13/03/2003

13/3 2003 vejret var høj solskin og ingen vind så efter arbejdets ophør skulle jeg bare afsted ud og fiske og efter lørdagens nultur var jeg ekstra opsat.
Turen gik til Vive bugt i Mariager Fjord. Jeg ankom ved to tiden og kunne se at der allerede gik to og fiskede langt ude på strækket. Jeg startede fiskeriet og den første kilometer var der intet der rørte sig i vandet så jeg satte en ophænger flue på et Juletræ. Og allerede efter 5 kast var der bid en nedgænger på 53 cm. og 1 2 kg. desværre havde krogen revet gællerne itu på den. Mit forfang med ophænger var blevet hele kludret under fighten så jeg fiskede videre uden. Men det gjorde ingen ting for i tredje kast var der igen hug og med det samme kunne jeg mærke at det var en rigtig god fisk jeg havde overhoved ikke det mindste kontrol over fisken den bare trak line af hjulet og hver gang jeg fik den ind på 4-5 meter fra mig tog den et spring helt ud af vandet og et udløb med flere spring under flugten. Det havde den kræfter til at gøre 7-8 gange inden jeg bare fik lidt styr over fisken og til sidst fik jeg den så nettet. En havørred på 4 50 kg. og 75 cm. taget på grøn Jensen seatrout 12 gram.
Så holdt jeg en pause på en halv times tid inden jeg begyndte mit fiskeri igen nu var der kommet fire fiskere mere en af dem tog en havørred på 45 cm. men alle havde fisk der fulde efter blinket. Efter en god halv time fik jeg igen bid og igen kunne jeg mærke at det var en god fisk den her tog nogle meget lange udløb og efter et kvarter sluttede den af med et sidste kraft fuldt spring ud af vandet og så havde den brugt de sidste kræfter og kunne nettes en rigtig blank overspringer på 64 cm. og 2 85 kg. den blev også taget på en grøn Jensen seatrout 12 grams. Det blev en helt fantastisk fiskedag i Vive bugt