Torsketur på Bornholm

Af: Bob Hampe |
17/05/2004

Søndag d.16 maj tog ulrik og jeg på pirke tur ud fra sorthat. Vi sejlede ud kl 0700. for at fange nogle torsk.Efter at have fisket i nogle timer havde vi nogle fine torsk i båden – Et par stykker på de 5 kilo, som jo er en ganske fin fisk.


Men så skete der noget stort – jeg fik et tungt hug og fik noget af en fight, for torsken ville ikke med op. Men efter et kvarter kom en lys skikkelse op af vandet,en torsk så stor. Den vejede 15,96 kilo og hvilken bamse i en lille jolle. Det var en god dag på havet, og hvem ved der kommer måske flere af disse store torsk, for sjovt det er det.Hornfiskene er der også mange af i området og de er meget huglystne, så der er også gode mulighed i at fange disse langnæbbede gedder.


Vedr.  havørred fiskeriet bliver der for øjeblikket ikke fanget mange på sorthat, men det kommer nok når hornfisken forsvinder. Ellers må man tage på nat fiskeri efter disse rovdyr. Men det skal prøves dette nat fiskeri – det burde give nogle gode fisk fra sig, i dette dejlige vejr med mange tobis i vandet.