Fårup Sø

Hvis man går efter store fisk er Fårup sø stedet man kan få opfyldt sine drømme. Gedder over 10 kg samt aborrer over 2 kg – det kræver bare en smule tålmodighed før man kender søen, der er op til 11 meter på det dybeste sted. Det er ikke til at komme til ret mange steder, hvis man ikke er i båd. Båd kan man leje i østenden af søen. Både ved kiosken samt hvor åen løber fra søen 200 m fra iskiosken. Prisen er 16 kr pr. time hvis man er alene og 10 kr pr person hvis man er flere (2003-priser). Udlejningssæsonen begynder 1/5 og strækker sig til 1/10. Man kan dog også leje en båd udenfor denne tidsramme. Hvis man kører mod Bredsten, hold da øje med en gård der ligger på højre hånd, hvor der står et skilt i vejsiden der henviser til fiskekort sælges. Altid når man lejer en båd er fiskeriet inkluderet, og et anker kan man også få med. Ved åens udløb og 150 meter langs campingpladsen er der en god skrænt hvor vanddybden går fra 0,5-6,5 meter. Her ynder gedderne at søge efter godbidder, så prøv med levende eller døde skaller samt tobis! 500 meter fra iskiosken på højre hånd, i bugten nedenfor den gamle herregård, er der gode chancer for aborrer op til 2,5 kg samt store gedder op til 10,5 kg. De findes sikkert større, men det er de største jeg har fanget der. Hvor sivene slutter begynder marken, og her har jeg fanget søørreder ved dørgning flere gange samt undslupne dambrugsørreder. Så prøv det når i ror op til næste position, der også kommer på højre hånd i en bugt ved en gammel bådebro. Fra den bådebro og hele vejen rundt langs kanten til modsatte hjørne er der næsten altid mulighed for at få kontakt med en af søens rovfisk. Ved fiskeri på de nævnte steder kaster jeg altid anker og affisker så en 30-40 m før jeg ror videre. Medefiskeriet er også suverænt i søen – den er overfyldt med skaller og brasen. På marken ved kiosken og hen til det nedlagte dambrug snakker jeg altid med udenlandske medefiskere, der ikke bruger lang tid på at fylde deres keepnet med fredsfisk. Det føromtalte sted, hvor man kunne leje en båd udenfor sæsonen, er der også mulighed for at leje fiskeretten på deres jord ved søen, og der er der også mulighed for at få styret sine lyster. Hvis det hele går galt kan man jo prøve Put & Taken, der ligger til højre for iskiosken.

Tilføjet 12.02.2023:

Der er frit fiskeri i Fårup Sø fra broen i Fårup Skov.

Naturstyrelsen stiller en række fiskevande til rådighed for alle lystfiskere. Der er åbent for fiskeri i Fårup Sø fra broen.

Regler for fiskeriet: • Fiskeri kræver gyldigt statsligt fisketegn, hvis du er mellem 18 og 65 år • Der må ikke forfodres eller fiskes med levende agnfisk – kun spindergrej • Der må kun fiskes med fiskestang • Der må max. fiskes med 1 stang pr. lystfisker • Fiskeri er ikke tilladt i marts og april • Det er ikke tilladt at tage fiskene med hjem. Alle fisk skal udsættes efter fangst.

Der er begrænsninger på fiskeri: Der er indgået en lodsejeraftale, der bevirker, at det kun er tilladt at fiske fra broen. Dette fremgår ligeledes af skiltning. Det er således kun tilladt at fiske på søen, hvis du er lodsejer. Alle fisk skal udsættes igen efter fangst.

 

Yderligere info
Fangstrapporter
Fangstmuligheder
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
Lokalrapportør :Anders Pedersen
Hvis man er i Jelling skal man ved kirken køre mod Gormshallen, og lige efter superbrugsen dreje til venstre mod Bredsten - så kommer Fårup sø på højre hånd efter ca 2 km. Hvis man er i Bredsten skal man køre mod Jelling, og så kommer søen på venstre hånd efter 5-6 km. Jelling ligger ca 10 km nordvest for Vejle og Bredsten ligger ca 10 km vest for Vejle.
Reporter : Anders Pedersen
E-mail : an_pedersen@hotmail.com
Fisker især fra kysten omkring Århus/Djursland.Jeg er gammel spinnefisker men er på det seneste blevet grebet af fluefiskeriet.