2 PR brasen-rekorder

Af: Jimmy Pajbjerg |
09/06/2004

Endnu en gang gik turen til brasen søen i perfekt vejr med høj sol og næsten ingen skyer. Vi ankom kl. 15.30 og da vi kom ned til vigen kunne vi allerede se 2-3 brasner cruise rundt på helt lavt vand! Vi skyndte os at rigge stængerne til og vadede stille ud for ikke at skræmme fiskene. Vi kunne nu se yderligere 7-8 fisk der svømmede rundt mindre end 2 meter ude.

Lasse krogede ret hurtigt en god fisk, der hurtigt blev nettet så den ikke skræmte de andre. Den vejede 2,525 kg. Hurtigt ud igen. Fiskene var der heldigvis stadig. Kort tid efter havde Lasse igen kroget en god fisk. Igen hurtig fight og netning. På land blev den vejet til 3,225 kg. Nu var jeg lidt utålmodig for at få en fisk, men der var ikke flere tilbage lige uden for vigen. Vi besluttede at vade langs hver vores sivkant. Lasse krogede en 4 kilos brasen men mistede den desværre hurtigt.

Endelig var det min tur: En brasen viste interesse og jeg jiggede forførende min orm foran hovedet på den, og det kunne den ikke stå for. Den blev kroget og hurtigt bragt på land. Den vejede 2,8 kilo. Efterhånden fik jeg godt styr på fiskeriet, og jeg hævede min PR til 2,95 og senere til 3,0 kilo. Lasse fik også en fin fisk på 2,725. Desuden så vi et par sudere der fulgtes med brasnerne, men de var ikke så nemme at narre.

Lasse nåede også at have en 3 kilos gedde stående inde foran sine fødder så der var gang i den. Kl. 17.00 var fiskene væk, og solen var gået bag skyerne, så vi kunne ikke længere spotte fiskene. Så efter en kort men hektisk tur kørte vi hjem.