7,3 kilos blankfisk fra kysten

Af: Jimmy Pajbjerg |
12/04/2004

Efter et noget magert forår, rent fangstmæssigt, skulle der fiskes igennem i påskedagene. Men heller ikke her så det ud til at være nemt at finde fiskene. Påskedag var min medrappportør og fiskemakker, Henning Søder og jeg igen på plads ved et af vores lokale hotspots på Stevns. Henning åbnede sædvanen tro med at kroge en fisk i 2. kast, men den slog sig desværre af kort efter. Efter kort tids fiskeri havde Henning igen fast fisk, og efter en god fight kunne han lande en blank skønhed med løse skæl på 3,6 kilo fordelt på 66 cm.

Der var tilsyneladende en større stime i området, idet vi så et par fisk i pæn størrelse, som sprang og boltrede sig i overfladen 2 kastelængder ude. Efter endnu lidt tid havde Henning fisk på for tredje gang, og fisken tog nogle gevaldige rulninger 70 meter ude. Mens Henning kæmpede med sin fisk fik jeg et hug et godt stykke ude, og fisken begyndte langsomt at tage line af hjulet mens den gik dybt og tungt. Der var ingen tvivl om, at der var tale om en god fisk, og da den blev udsat for moderat pres sprang den helt ud af vandet og afslørede sin størrelse, der blev anslået til ca. 5 kilo.

Fisken lod sig presse lidt ind på lavere vand, men pludselig ville den ikke lege med længere, og den kvitterede med et langt sejt udløb på ca. 80 m!!!! Da fisken således havde kridtet banen op og vist sin styrke fik den løs bremse, og således mulighed for at bestemme selv. Den efterfølgende fight bød på adskillige lange seje udløb på 50-70 m ad gangen, og fisken viste sig kun sjældent i overfladen. Flere gange “stillede” fisken sig nær bunden og ville hverken det ene eller det andet, så den fik sin tid. Efter 30 minutter viste fisken endelig træthedstegn og lod sig presse ind på lavt vand, hvor Henning stod klar og med sikker hånd gled den ind over netrammen, hvorefter den blev båret i land.

Således sikkert inde på stranden kunne vi betragte en helt fantastisk flot hanfisk, skinnende blank sildeæder på 7,3 kilo og 83 cm – ny PR. Fisken blev taget på S-Blinket og den havde faktisk knækket blinket på midten, så blinket blev kun holdt sammen af den indstøbte tråd. I maven havde fisken en sild på hele 25 cm.!!

En fantastisk oplevelse og en god belønning for mange resultatløse ture i det tidlige forår.