Brune majs gav fisk

Af: Henrik Saaby Nielsen |
22/07/2004

Vi havde besluttet os for at tage en morgentur til en ret ny mose vi havde luret lidt på, og stod derfor op ved 3-tiden for at være ved mosen klokken kvart i fire. Denne gang skulle de nye pladser prøves, og vi startede derfor med at måle dybde og fodre op før fiskeriet kunne startes.

Vi fiskede begge op ad en sivkant, men Lasse havde dog mest aktivitet på sin plads fra især de mange skaller og rudskaller. I dagens anledning havde vi farvet majsene brune pga. den brune bund, og fordi vi så tænkte, at skallerne ikke ville se dem lige så let. Suderne så vi ikke meget til før der kl. ca. 6.20 pludselig kom en lille klynge bobler op på Lasses plads. Ud med flåddet og efter 5 minutter går flåddet under. Modhug og dejlig tung modstand i den anden ende. Der går dog ikke mere end et par sekunders tovtrækkeri før suderen, som han har kroget, ikke gider glo på ham mere, og spæner af sted i et langt udløb til venstre hvor han ikke kan gøre andet end at hæve stangen, da der er voldsomt meget sivskov lige foran ham.

Heldigvis ændrer den dog retning tilbage mod ham, og han får fuld kontrol over fighten. 1 minut efter kan jeg nette en flot, halvtynd suder som viser sig at veje 2,45 kg. Den havde nok vejet lidt under 3 med rogn. Efter den dejlige madamme blev genudsat fortsatte vi fiskeriet, men det eneste vi derefter så til suderne var lidt bobler på hver vores plads. Jeg havde ikke meget aktivitet imens Lasse havde omkring 100 hug – så man må sige at pladserne er forskellige. Kl. 7.45 døde det helt ud, og vi tog derefter hjem med en udmærket tur i baghovedet.