El-fiskeriet i Varde Å

Af: Jimmy Pajbjerg |
23/01/2005

Sidste år i november måned blev der elfisket i i Varde Å fra Sig dambrug til Varde by, hvilket resulterede i fangst af 120 stk laks og 77 stk havørreder. Antallet af de godkendte Varde laks (den vestjyske stamme) er 99 stk laks =82.5% og fordelt med 50 hanner og 49 hunner – af dem er der afstrøget 41,5 liter æg.

Der manglede nogle havørreder i årets el-fiskeri, så den 4. december blev der foretaget en tur til Ansager å, hvor der blev opfisket 12 hunner og 16 hanner.

Og så lige tilbage til den store laks som blev elfisket den 20 november i Varde Å. Der blev nemlig taget skælprøve af laksen. Selv om det lignede en omstrejfede laks fra Østersøen. Det viste sig fra skælprøven at det virkelig var en Varde å laks. Amtet har været på el-fiskeri i åen siden, og den store laks havde da også flyttet sig længere opstrøms i åen. Men der blev også set flere blanke laks i åen den dag.

Så det bliver spændende på den første fiske dag i Varde å den 1 april. Med den fremgang der er i varde å, og med den flotte indsats der bliver gjort i Varde-sportsfiskerforening skal den nye sæson nok kaste nogle store fisk af sig.