Endelig laks ved Gudenåen

Af: Brian Thomsen |
04/10/2006

Gik om formiddagen den 30/9 ud på engen for og se om jeg kunne overliste en laks eller havørred. Jeg havde kun fisket i ca. 20 minutter da et kæmpe torden skyl trak indover mig, og det stod ned i stænger i et kvarter, men laksene ville ikke lege med det var kun skaller som tog min orm.


Så ved 13 tiden gik jeg hjem for at få lidt middagsmad og noget varm kaffe, så lidt håndbold i fjerneren. Men efter første halvleg havde fiskefeberen ramt mig igen, så grejet kom på nakken igen. På vej ud til zone 5 ved Gudenåen, som var den plads jeg havde bestemt mig for at affiske, gik jeg forbi et par fiskere som var ved at opgive fiskeriet, da det kun var skallerne der var i bide humør. Jeg fortsatte og begyndte fiskeriet ved bækken – fik et par skaller og en lille laksesmolt. Gik 10 længere ud og kunne i næsten hvert kast mærke at små fisk nappede til ormen. Men så satte mit ormerig sig fast, troede jeg, for da jeg gav et ordentlig ryk for at få den fri begyndte snøren at bevæge sig modsatte vej. Og jeg kunne mærke at det var en laks som havde taget ormen. Den kom hurtig op i et spring men jeg fik den hurtig presset ind i det stille vand, og kunne fighte den rimelig roligt, dog med et par kraftige udløb.


Da den var udtrættet så meget, at den kunne landes kom næste problem, da der var cirka en meter ned til vandoverfladen. Men jeg fik lavet en lille afsats hvor jeg kunne få foden placeret og jeg fik landet laksen. Endelig en Gudenå laks, den første i år. Laksen var 64 cm lang og vejede 2,25 kilo.