Fantastisk aften på Stevns

Af: Jimmy Pajbjerg |
10/06/2004

René Kristensen fra Stevns Lystfiskerforening har sendt denne melding fra Stevns – “7 juni havde jeg dømt hjemme på sofaen, efter at have brugt 2 aftener/nætter på Stevns kysten. Turene havde givet fisk, med største på 4,9 kg. Men jeg var let at overtale. Efter at have snakket med en fiskekammerat, blev vi enige om at mødes ved kysten kl. 22.00. Kl. 22.30 var vi fremme på pladsen. Vi blev enige om at strømmen var rigtig, og der var godt gang i vandet, så det lovede godt.

Efter 10 kast fik jeg en torsk på krogen, som hurtigt fik sin frihed igen. Efter 3 kvarter fik jeg et godt hug, og var straks klar over at der var en god ørred på krogen. Den trak godt i stangen og tog nogle gode udløb, og efter ca. 10 min. god fight kunne jeg lande en flot havørred på 4,3 kg og 70 cm. Efter at have siddet og beundret fisken, gik jeg ud på pladsen igen. Og da klokken var 00.15 fik jeg et kanon hug halvvejs ude i kastet. Fisken tog straks et udløb på ca. 80 meter og stod så stille. Derefter tog den yderligere et udløb til hver side langs kysten. Jeg blev hurtigt klar over at det var en god fisk, og at den måtte være over 4 kg. Efter ca. 10 min stod den stille igen, og tog så endnu et udløb på ca. 60-80 meter. Da fik jeg sved på panden, fordi jeg kun havde ca. 140 meter line på spolen.Efter 30 min. hård fight kom fisken ind på tæt hold og jeg kunne spotte fisken med pandelampen. Da jeg så hvor stor fisken var pumpede adrenalinen Voldsomt!! Rundt i kroppen. Efter et par minutter lykkes det mig at få fisken i nettet. Da var det som om at luften gik af ballonen og jeg råbte YES. Jeg råbte til min fiskekammerat, som var gået længere ned af kysten, at han skulle komme hen til mig. Da han så fisken, sagde han tavst -den er sgu stor. Ja, råbte jeg, og tog Salter vægten frem. Den stoppede på præcis 9 kilo, og målebåndet viste 86 cm. Hvilken drømmefisk af en havørred!

Jeg satte mig ned på en sten og åbnede en cola, mens jeg beundrede den blanke fisk. Jeg havde ikke lyst til mere fiskeri den dag, men ventede en times tid mens min kammerat fiskede videre. Fisken huggede på en sort sandgrævling, hvis løbering var rykket helt oval af fisken”.