Fantastisk laksefiskeri i Varde Å

Af: Jimmy Pajbjerg |
06/04/2010

Påsken 2010 vil helt sikkert blive husket hos mange lystfiskere der kommer ved Varde Å – specielt i går 2. Påskedag var helt fantastisk med fangst af hele 3 nye rekordlaks i åen. Den hidtidige rekord fra åen er fra april 2008 hvor Jens Lygum fangede en flot laks på 16,5 kilo og 119 cm. Denne imponerende rekord blev slået hele 3 gange i går!.


 


Først var det 61-årige Peter Rich fra Varde der på en Mepps 5 spinner fangede en flot stålblank laks på 126 cm og 18,0 kilo. Senere på dagen var det bestyrelsesmedlem i Varde Sportsfiskerforening, Jacob Thorstensens tur. På tohåndsfluestang og rørflue med gulorange kaninstrip fangede han en imponerende forårslaks på 18,7 kilo og 126 cm – ny rekordlaks for Varde Å. Som om dette ikke var nok lykkedes det senere for Jesper Petersen (billedet) at fange endnu en af åens kæmpelaks – 118 cm og 17,0 kilo taget på en Hedeflue. Den megen regn de seneste dage har angiveligt gjort at de store laks er gået op i åen.


 


At Varde Å har et fint potentiale for store laks har været kendt af de fleste lystfiskere ved åen. Det bevidner de seneste års fangstrapporter om, og en stor del af fortjenesten må tilskrives Varde Sportsfiskerforenings store arbejde med at redde den vilde laks. Men at rekorden skulle slåes hele 3 gange på den samme dag er vist noget af en sensation – en ægte lystfiskerhistorie…


 


Foto: Rasmus Bohnensach.