Fantastisk sudertur

Af: Jimmy Pajbjerg |
19/07/2004

Min bror Lassse og jeg havde gået og skævet lidt til vejret hele dagen, og var blevet enige om at vi nok godt kunne tage en tur til en mose vi havde tænkt på at prøve længe. Vi
ankom til mosen kl. 19.45 og slæbte os en halv pukkel til for at komme ned til pladsen. Vi havde telt, soveposer, køletaske, stole og grej så det var god styrketræning. Vi startede med at lægge to bundstænger ud med orm på gliderig og fodrede derefter op mens vi riggede flådstængerne til.

Vi ville fiske op af hver sit åkandebælte, og ret hurtigt gik mit flåd under men jeg fik ikke fat i fisken. Der var vel gået 10 minutter efter vi havde fodret, da der pludselig kom 8-10 bobler omkring Lasses bundtackle og så gik det pludselig stærkt. På begge vores foderpladser kom der enormt mange små og store klynger bobler op. Helt sindssygt lækkert! Kort efter går Lasses flåd under, han modhugger og når lige at mærke en pæn fisk før den ryger af. Satans!
Der er dog stadig masser af bobler, og der går ikke lang tid før Lasse igen har hug. Fisken vidste godt hvor den var i sikkerhed henne, og bragede med det samme ind i åkanderne. Men Lasse holdt den hårdt og fik den gentagne gange ud af åkanderne. Til sidst gled en sur hanfisk i nettet. Den vejede 1,95 kilo og kæmpede fremragende.

Efter at have mistet endnu en fisk lagde Lasse sig hurtigt ud igen, og der gik ikke lang tid før han igen havde fast fisk. Denne nåede dog ind i åkanderne og satte sig grundigt fast så Lasse måtte give løsline et par gange. Heldigvis fandt suderen selv vejen ud og den blev hurtigt presset mod land. 2,05 kilo vejede denne hunfisk. Lidt efter mistede Lasse endnu en suder og så var det ellers blevet mørkt. Vi påmonterede lysflåd og nu dalede aktiviteten.

Lasse fik dog lige en flot suder på 2,3 kilo, som jeg måtte give modhug på, da han var ovre ved sin bundstang. Kl. 00.00 lagde vi os i teltet og sov indtil kl. 04.00. Morgenfiskeriet var uforligneligt! Et minut efter at have fodret op fik jeg min første suder, og morgenen gav 6 andre fisk + masser af aktivitet. De 10 fisk det i alt blev til lå mellem 1,6 kilo – 2,3 kilo så der var ikke nogle kæmper imellem. Jeg fik 4 og Lasse fik 6 sudere. Til gengæld kæmpede alle suderne fremragende. Vi nåede desuden begge at miste en fisk ved morgenfiskeriet, men det var dog tydeligt at vi havde fået bedre fat i hvordan suderne skulle fightes. Kl. 7.45 pakkede vi sammen pga. den dalende aktivitet og gik lettere euforiske op til bilen.